Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větrák na solár nebo nabíjecí?

Od: id
Zdravím a prosím o info z vlastní zkušenosti. Potřebuji malý větrák do zaskleného altánu bez el. Altán 2.5 x 2.5 m. Doporučíte nějaký výrobek? Děkuji id

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nechci Vám radit špatně, ale já bych si do altánu raději natáhl prodlužku a koupil si plnohodnotný/silný ventilátor/větrák na 220V - je to jistota. Zdravím!

P.S. Tu prodlužku tam využijete i na jiné přístroje (a smotat ji není takový problém).

doplněno 27.06.26 22:07:

id - rozumím. Chcete nahradit současnou jistotu něčím nejistým, aby to nebylo tak fádní. Vlastně jsem podobnou odpověď mohl očekávat a to, že tam máte nyní prodlužku, jsem v dotazu určitě přehlédl .

doplněno 27.06.26 23:05:

Toto vypadá zajímavě/přenosně/netradičně (a dole na stránce jsou i další tradičnější a nabíjecí kousky).

svet-svitidel.cz/...

id
hodnocení

Prodlužku mám nataženou. Chtěla bych se jí zbavit. Vloni v v Itálii v kempu jsem viděla solární ventilátor se svítilnou a rádiem. To je utopie asi u nás sehnat. Takže se spokojím jen s ventilátorem.

hodnocení

1x

Nabíjecí je dost nepraktický - budete se stále tahat s nelehkou baterií, on ten větrák přece jen má slušný příkon a tudíž pro smysluplný použití to bude chtít dost velkou kapacitu baterie.

Ta solární verze mi dává smysl, oni to špageťáci mají celkem prokoumaný, já do IT jezdím často a velmi se mi líbí ty parkovací místa u supermarketů, benzinek a pod krytá solárními panely. Takže i na pergole by to dávalo smysl, zejména proto, že větrák se používá zejména v době max slunečního svitu

aliexpress.com/...

tradeindia.com/...

solazoneglobal.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]