Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nechal jsem udělat oplechování zastřešení terasy, ale nejsem si jistý úplně jednou věcí. Závětrná lišta, která je umístěna ve štítu se mi zdá docela nízká. Výška od střešení latě je 50mm. Na faktuře je závětrná lišta, rozvinutá šířka 350mm, což asi sedí podle rozměrů.
Podle klempíře, co to dělal, je to ok, ale když kouknu trochu z výšky, přes hranu lišty lehce přesahuje místo, kde jsou tašky (betonová Bramac - klasická dvojvlnka) svisle přeloženy přes sebe. Je pravda, že tašky jsou velmi blízko lišty, takže místa pro vodu tam moc asi nebude, ale rád bych věděl, zda je to ok.
Pod latěma je pojistná folie, na koncích zahnutá nahoru nad latě a pod tím podbití z palubek.
Díky za info.
0x
Dobrý den, to zastřešení má jistě sklon, tak voda bude tím směrem odtékat (a nikoliv opačně). Klempíř (pokud není ministrem kultury
) by měl své práci věřit a znát ji - a já bych tomu věřil také. Ostatně, velký příval, když ho žene vítr na omítku by nezvládla žádná lišta a půl metru (neodstraněného) sněhu bude odtávat zase ve směru sklonu po krytině a směrem od lišty. Zdravím!
Lištu jsem našel zde Závětrná lišta an/..., vypadá úplně stejně, možná je to i ona.
V popisu píšou pro trapézové plechy, ne pro skládané krytiny ![]()
Pravdu máte v tom, že vypadá hezky, vyšší by byla už moc. Ale funkčnost je důležitější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.