Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová pračka

Od: majda®

Potřebuji koupit novou pračku s vrchním plněním. Můžete mi doporučit nějakou značku, která nějaký rok

vydrží. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

23.06.26 19:43
hodnocení

3x

Aeg

km

souhlasím, sice mám s předním plněním, ale tuto značku obecně doporučuji

mm
hodnocení

3x

Moje rada je důležitá, i když se jí budete smát:

Zkontrolujte, zda pračka má displej ukazující čas do konce praní.

Pokud se vám zdá, že je to rada pro blbce, pak ano, jsem blbec. Při výběru naší poslední Whirlpoolky (nemáme čas se přizpůsobovat novým značkám, volíme tu, kterou známe od nepaměti) jsem posuzoval všemožné parametry a nakonec jsem jeden model zvolil. I když byl jednoduchý (nepotřebujeme, aby pračka byla chytřejší než my), rozhodně nebyl ten nejlevnější.

Po vybalení přišel šok: Chyběl dispej ukazující čas do konce programu. Vůbec mě nenapadlo, že je něco takového v roce 2026 možné. Jasně, mohl jsem si toho, já vůl, na fotkách všimnout. I v jedné z téměř 300 zákaznických recenzí to bylo zmíněno. Nevšiml jsem si, nenapadlo mě to.

Je to, odborně řečeno, děsnej vopruz. Vůbec netušíte, kdy pračka dopere (že si pračky dobu programů kreativně přizpůsobují, jistě víte), což je nepříjemné hlavně ráno, když narychlo perete před odchodem do práce. A hlavně nemáte jistotu, že jste stutečně zvolili 15minutový rychlý program, a ne ten vedlejší hodinový, což je právě ráno, když opravdu hodně spěcháte, omyl vskutku fatální.

Klidně se mi smějte, hlavně si zkontrolujte ten displej.

km
24.06.26 08:18
*palec*
hodnocení

Děkuji za radu, pohlídám si to. Já jsem měla Whirpoolu ale už dodělává, vydržela ale hodně roků. Chtěla jsem koupit

stejnou značku ale slyšela jsem že ta kvalita už není tak dobrá co dříve. Možná koupím jak mi tady někdo doporučil LG.

mm

Lakonicky řečeno:
Nikdo vám neporadí, který z dnešním modelů vydrží dlouhou řadu let, protože nikdo ho tak dlouho nemá. A pračky, které někomu tu dlouhou řadu let spolehlivě slouží, už dávno nejsou na trhu.

Asi jsem lehkomyslný, ale když nám začal prohnívat horní dekl a pračka občas zapomněla vyždímat, nad výběrem nové jsem moc dlouho nepřemýšlel. Vycházím z předpokladu, že v těch levnějších kategoriích kolem 10 tisíc je to všechno plus mínus nějaká Asie, elektronika bude hodně podobná a mechanika vlastně taky. Takové pračky jsou na trhu desítky let, takže za tu dobu se už jistě podařilo vychytat případné fatální chyby. Vyšší cenové kategorie se většinou netýkají vyšší spolehlivosti komponent, ale nějakých elektronických vychytávek navíc, které já osobně od pračky neočekávám.

Chvíli jsem hledal, jestli třeba nejsou pračky, které konečně umožňují ručně nastavit délku pracího programu (v rámci možností, samozřejmě, pětiminutovou vyvářku jsem nepředpokládal). Když jsem zjistil že ne, hledal jsem tu, která má nejkratší "rychlý program", který mám, já čuně líné a netrpělivé, nejraději. S potěšením jsem konstatoval, že je mezi nimi i Whirlpoolka, takže se nebudu muset jako debil učit nové symboly na otočném knoflíku. Vyškrtl jsem zbytečné "chytré funkce", zvolil tu s co nejvyššími otáčkami a objednal.

A nevšiml si toho chybějícího displeje...

hodnocení

2x

Obecný návod je tady:

Jak vybrat pračku s vrchním plněním

Pračky s horním plněním jsou určeny zejména do menších koupelen a vynikají nejen úsporou místa, ale také pohodlným vkládáním prádla svrchu. Vede toho nabízí celou řadu inteligentních funkcí pro efektivní praní. Obvykle bývají vyšší než pračky s předním plněním, na výšku měří nejčastěji kolem 90 cm. Jelikož se tento typ praček otevírá z vrchní strany, není možné na ně umístit sušičku. Pokud máte malé děti, oceníte, že nahoru k dvířkům pračky nedosáhnou.

Pračky s horním plněním na Alze tady - můžete vybírat podle různých kritérií.

olin
hodnocení

2x

Používám LG od 11/2019, ale plněná bokem. Doporučím při koupi pračky prodloužit záruku alespoň o rok, pokud výrobce nedává záruku např. 5 let na celou pračku

hodnocení

1x
Mám cca 18let BOSH. Za tu dobu jediný servis 2x výměna uhliků motoru. Až jednou doslouží, bude tato značka opět favoritem

aha®
hodnocení

1x

Jsem chlap a proto jsem si vybral pračku kam naleji 3 litry pracího gelu a pak jen rok mačkám jedno tlačítko Start. Značku neřeším, skoro vše se vyrábí v Číně nebo z čínských součástek.

hodnocení

0x
Máme šestý rokem Whirlpool s invertorovým motorem (přímo na bubnu, bez řemenu) a spokojenost.

prazer
hodnocení

0x

Já jsem před třemi léty koupil pračku Zerowatt TOZ 262DE/1-S a jsem s ní velmi spomkojený. Tenkrát mne to vyšlo na 5589 Kč i s dopravou a jsem s ní za tu cenu velmi spokojený. Po registraci jsem dostal 1 rok záruky zdarma. Je s vrchním plněním, má displej a pere dobře. Vybíral jsem hlavně nějakou vrhem polněnou levnější pračku bez ohledu na značku a tato Zerowatt mne zaujala. Nepotřeboval jsem nějakou superpračku dobře známé značky kde se připlácí i za tu značku a která má spoustu různých programů které bych některé asi niky nevyužil. Prozatím mi tato pračka pere dobře a bez problémů a snad mi bude ještě i nějaké další roky sloužit. Doporučil bych si rozmyslet co za programy a funkce u pračky budeš potřebovat nebo chceš mít a kolik peněz jsi ochoten do toho investovat a pak podle toho nějakou na internetu hledat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]