Nejste přihlášen/a.
0x
Budete se možná smát, budete se možná divit. Zavařuji už několik let sirup /z bezových květů/ do půllitrových lahví od vodky. Tyto láhve se snadno trychtýřem naplní, snadno se zašroubují, narovnám je vedle sebe do hrnce a steriluju.
Láhví jsem měla dost. V obci žil byl "obecní alkoholik" a díky němu byl kontejner s lahvemi pořád plný. Přinesla jsem si hodně láhví, vypařila, použila.
Jenže dotyčný na jaře umřel a kontejner na sklo už tolik plný není. Ale mám na půdě forotu, asi 20 - 30 lahví čeká na naplnění. Na sirup jsou to opravdu ty nejlepší láhve,. Jaga.
Ano, zašla jsem se podívat do svých "vodkových" zásob. Je to klasická láhev 0,5 l se šroubovacím uzávěrem. Byly tam etikety WODKA FIODOROWKA. To ten pán pil. Dneska už nežije a jsem ráda, že jsem si nějaké láhve nahamounila, dokud popíjel.
Naplněné láhve narovnám do zavařovacího hrnce, zalít studenou vodou tak, aby ta úzká hrdla vyčnívala ven. Použít teploměr. Sterilovat asi 20 minut na 80 stupňů. A určitě se Vám šťáva nezkazí. Já rybíz tolik nemám, ale zavářela jsem stejně šťávu z květů černého bezu a dopadlo to velice dobře. Jaga.
0x
jsou různé recepty, některé šťávy se musí zavařovat, některé nemusí, některé se vyrábějí za tepla jiné za studena, a do některých se přidává "Pomůcka ke konzervování"
jako zavařovací láhve používáme tyto skleněné od prodávaných sirupů:
akcniceny.cz/...
nicméně k nim jsou třeba zátky a forichtung na jejich naražení
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.