Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základ na schodiště

Od: romanz
Dobrý den,
Prosim o radu. Kopu zaklady pro kovove schodiste. Jeden zaklad mam 120x100 a hloubka 80 cm. Druhy zaklad 40x120 a hlobka 100 cm. Zemina na dne zakladu je jilovita a hrozne nestabilni. Citim jak se v ni zaboruju nohama. Jak by jste postupovali? Je dobre reseni ten prvni zaklad prohloubit na 100 cm, dat na dno geo textilii + 15 cm kamennou drt? Vaha schodiste cca 800kg. Diky za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

0x

pro zakládání v jílu platí specifický přístup, takže namísto 80 cm se dělá alespoň 120 cm hloubka a ano, makadam na dno je dobré řešení

romanz
hodnocení

Děkuji za odpovéď. Cca ve 100-110cm uz se mi tam tlaci spodni voda, tak se hloubeji nedostanu.

romanz
hodnocení

Budou tam celkove 2 zaklady. Posilam foto. Jeden jsem prokopnul do cca 110 cm a uz mi tam stoji voda. Navic jsem narazil i na roh septiku, ktery budu muset nejak premostit.
Základ na schodiště
romanz
18.06.26 14:22
hodnocení

Základ na schodiště #2
Jak hluboký je septik? Pokud tam má zůstat jímka tak by chtělo udělat základ minimálně stejně hluboký jak je septik. Svod od okapu také někdy budete muset řešit aby nebyl napojen do splaškové kanalizace. Zalit ho v tomto stavu betonem není dobrý nápad.
tm

A ten sifon pod okapem v zemi se čistí jak? Proč proboha máte do jímky na splašky odvedené srážkové vody? To čistíte/vyvážíte čistou vodu? Zrušte to a sveďte to do zahrady, jímky na srážkovou vodu...

hodnocení

0x

Takto provedený odpad je nesmysl. V případě ucpání je to pak nepřístupné.

romanz
hodnocení

Ten odpad nebude zalety v betonu. Budu betonovat po odpad a dal budu mit dva jakoby sloupky 30x30. V pripade potreby to rozebrat pujde. Jde tama pouze destovka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]