Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tloušťka plexiskla 3mm bude/nebude stacit

Od: hasmanafrika
Zdravím, udělal jsem do pergoly posuvné dveře. V jednich dveřích jsou 4 okna o rozměru 100x100cm aby šlo vidět ven. Je to jen čistě ochrana proti větru a dešti.
Jde mi hlavně o tloušťku plexiskla které tam chci dát. Bude stačit 3mm aby se neprohýbalo a nevibrovalo ve větru? Nevím totiž jak je to pevné při takovém rozměru

Tloušťka plexiskla 3mm bude/nebude stacit

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Plexi, ať už jakékoliv tloušťky bych rozhodně nedával. Za krátký čas se poškrábe a co potom? Osobně bych dal sklo, kdyby byla obava o rozbití, tak nechat udělat Connex, stačí běžná klasika 3.3.1.
Tedy dvě trojky skla a mezi nimi fólie. To se rozbije jedině krumpáčem a i potom to zůstane v rámu.
olin

Přesně tak, jak píše i ferax-plexi i polykarbonát je k ničemu, také jsem ho měl zpočátu ve vratech do dvora a už je tam izolační dvojsklo. Udělat lepší dřevěnou konstrukci s víc trámkama a do toho sklo, třeba i s tou bezpečnostní fólií. Stejně časem tazatel začne přemýšlet o zimní zahradě

hodnocení

1x

Při tak velké ploše jsou tři milimetry jako papír. V takové ploše myslím bude i dvojnásobná síla málo. A navíc, plexisklo je náchylné k poškrabání, za nějakou dobu bude průhled omezený. Dobrý nápad to není.

hasmanafrika
hodnocení

Opravdu? Tak co tam dát kromě skla které je těžké a nebezpečné pro děti?

Při této chatrné konstrukci tam natáhněte igelit. Ten tam chvíli vydrží. Než jste začal s touto akcí, měl jste si zjistit nějaké informace a zasklívání lodžií. Existují firmy, které vám to udělají profesionálně.

krtek6
hodnocení

1x

na zasklení otvoru 3,8x1,25m, kdy uprosřed délky (1,6m) je svislý výztužný prvek mám od výrobce doporučenou tloušťku polykarbonátu 16mm...asi tak

asd1

Plexisklo a polykarbonát jsou dvě naprosto různý věci..

3mm bude jak igelit, ale fungovat to může i tak.. Jestli stačí si netroufnu odhadnout, asi záleží i n akonkrétním místě jak přesně tam fouká..

id
hodnocení

1x
Soused má zaplachtovaný altán firmou Kvalitniplachty.cz.
Vypadá to bezvadně. A to jsme na horách,kde o větr není nouze.
Ano, přidám se, když jsem před časem uvažoval o přístřešku, přemýšlel jsem i o těchto plachtách, které vídávám třeba na "zazimovaných"hospodských předzahrádkách a i po letech to vypadá celkem odolně, i když samozřejmě ve větru to pleská. Je otázka, kde to člověk musí koupit, aby se nespálil s kvalitou - pevností a UV odolnosti.
Jestli třeba stačí toto s gramáží 450 g/m², nebo je potřeba ještě silnější. allegro.cz/...
id
Soused má plachty dobře napnuté, nic neplácá. Líbí se mi, že jednotlivé plachty z oken lze sundat nebo srolovat třeba do poloviny díky obrtlíkům.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, plexisklo v 3 mm je zbytečná investice - nevyhoví. Jak padlo, ani 5/6 mm bych nedoporučil. Zkusil bych komůrkový polykarbonát, co nejvíce čirý a s UV ochranou (strana s UV je vždy označena,tak pozor - neotočit (filtr musí ven-nařezu má slabý barevný nádech) . Poradí třeba na Gutta.
Rovnou si zakupte i lišty, nebo pásku k uzavření komůrek, pokud tedy takto vyřešíte.

host
hodnocení

0x

Tak velká plocha bude pro vítr jako plachta, asi by se hodily polykarbonátové desky, hezky se s nimi pracuje. Například 10 mm silná deska je tvořena dutinkami, vyrábějí se a prodávají v šířkách 1050 mm nebo 2100 mm a různých délkách. Solidní prodejce vám desky nařeže na požadovaný rozměr podle zadání při objednávce. Dokonce vám na požádání desky také olepí speciální páskou proti vnikání hmyzu, prachu, vlhkosti a plísní. Při dodávce desky pěkně zabalí a pošle poštou.

Desek je víc druhů, více najdete na webu.

hodnocení

0x
Dělají se i bezpečnostní skla, ale tak, jak jste to z těch latí vyrobil, to stejně nic masivního neunese. Když už to takto máte, tak bych koupil levné 6, nebo 4 mm plexi, nebo hobbyglas vložil ho do hlubších drážek spolu s utěsňovací páskou, ať to aspoň nemlátí v té drážce. Jasně, že se to v silném větru bude prohýbat, ale to i celá ta konstrukce. No a časem uvidíte, jestli to tak necháte, nebo úplně předěláte, zase nějaký mega projekt to není.
A jak zaznělo, nejspíš se to brzy poškrábe. Ideálně jen oplachovat vodou, protože jak to bude někdo často šudlit hadrem, tak to brzy zmatní.
Nejohroženější to bude v mrazech, když plast ztvrdne a zkřehne.

riva
hodnocení

0x

Jde o to, jak to má vypadat. Existuje ještě drátosklo.

olin

To drátosklo se už moc nevídá a zrovna na verandu*nevi*

hodnocení

0x

Pánové, většině z Vás uniká jedna drobnost - cituji tazatele: "aby šlo vidět ven". To žádná fólie, igelit, dutinkový poykarbonát, ani klasické drátosklo neumožňuje (existuje i průhledné, ale je výrazně dražší). Slušnou čirost plexiskla (zvlášť ve venkovním prostředí) bych bez ohledu na jeho tloušťku odhadl tak na 1/2 roku.

Takže asi jen sklo tvrzené (v tomhle případě nereálné), nebo lepené. A samozřejmě v bytelnější konstrukci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]