Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
mám levnou řezačku na dlažbu Parkside 339430. Udělal jsem s ní bez jakýchkoliv problémů podlahu v jedné místnosti. Jinde potřebuji řezat jiný typ dlažby (Rako Compila 10x30 cm) a ta nejde. Projedu kolečkem glazuru jednou nebo na několikrát a nikdy nepraskne přesně v místě kde má a musím doštípat kleštěma a hrana pak neni tak čistá. Čím to je? Mám koupit jiný typ řezačky? Jaký případně použít kotouč do flexy? Předpokládám ale, že při řezání flexou nebude čistý řez na straně glazury, ale bude oštípaná...
Děkuji.
mám levnou řezačku na dlažbu Parkside 339430. Udělal jsem s ní bez jakýchkoliv problémů podlahu v jedné místnosti. Jinde potřebuji řezat jiný typ dlažby (Rako Compila 10x30 cm) a ta nejde. Projedu kolečkem glazuru jednou nebo na několikrát a nikdy nepraskne přesně v místě kde má a musím doštípat kleštěma a hrana pak neni tak čistá. Čím to je? Mám koupit jiný typ řezačky? Jaký případně použít kotouč do flexy? Předpokládám ale, že při řezání flexou nebude čistý řez na straně glazury, ale bude oštípaná...
Děkuji.
18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
re4zon
Tahle hracka z temu je maximalne alternativa te co mate, lepsi vysledek s tim nebude ani nahodou, a jeste s vetsi pracnosti. Nechapu kdo muze takovou blbost nekomu doporucit a kdo to kladne hodnoti..
kimir
pro re4zon : tak si ji kupte a vyzkoušejte.
pro km: Tak si ji kupte a vyzkoušejte. Stojí pár korun 160 Kč v ceně 2 náhradní kotouče a je stokrát lepší než ty drahé. Jen jedna rada, řez musí být pouze jeden, žádné dva řezy nebo tři. Pouze jeden.
Nevím na vaši dlažbu u nás to bylo na všechny dlažby ale Rako jsme neměli.
re4zon
Pane boze, tohle ani neni rezacka, ale rezaci jehla a lamaci sverka. Nepotrebuju nic zkouset, takovych veci jsem mel v ruce dost. Na maloformatovy mekky obklad to staci, ale na to staci i ta parkside rezacka. Chtel bych videt, jak timhle nekdo reze slinutou velkou dlazbu.
km
tak jsem koupil nove kolecko a zadny efekt, opet rupla mimo rez...
premyslim nad tim zapujcenim odkazovane nebo podobne rezacky. nejvic me odrazujou dve veci 1/ to papirovani a prevoz 2/ osahat si nastroj se kterym jsem nikdy nedelal...
kotouc byva soucasti zapujcky? jak vypada rez takovym kotoucem? je cisty na strane glazury?
dekuji
premyslim nad tim zapujcenim odkazovane nebo podobne rezacky. nejvic me odrazujou dve veci 1/ to papirovani a prevoz 2/ osahat si nastroj se kterym jsem nikdy nedelal...
kotouc byva soucasti zapujcky? jak vypada rez takovym kotoucem? je cisty na strane glazury?
dekuji
re4zon
Kotouc byva v cene a opotrebeni na par metrech rezu bude nula. Jestli bude rez dokonale cisty je otazka kotouce a konkretni dlazby. Reze se s tim pomerne lehce, jen to je velky a tezky kram.
re4zon
Jak kterou a na jak ktere dlazbe, ale v zasade jo. Ovsem jestli ty rohy maji byt fakt poradne, je na to potreba vic nez jen rezacka.
km
jeste dotaz: moc toho k rezani nemam. kdybych to chtel zkusit flexou, muzete doporucit nejaky kotouc? dekuji.
Kotouč jedině diamant; řezal jsem zámkovou dlažbu flexou, diamantový kotouč 230mm, flexa napevno na stole, posun dlažby podle pravítka. Akorát hodně prachu...jinak dobrý... Můžete si vybrat prodej-naradi-profi.cz/...
clas®
0x
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]