Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
budu řešit výměnu starého (25-30 let) plastového okna za nové. Prý se má dávat okolo zapěnění parotěsná a paropropustná páska. Stará okna ji samozřejmě nemají. Pamatuju si jak už jsme jedno jinde měnili a řekli mi že na to by potřebovali rovné ostění, což po vybourání určitě nebude.
Opravdu je tak nutná? Máte ji nebo ji nepovažujete za nutnou? Zvenku to bude stejně zatesněné polystyrenem, takže tam pěna nepřijde do styku s vodou. Tak mi napadá jenom zevnitř. Případně že bych ji tam dodělal po montáži. Co myslíte?
Díky za názory
0x
Já jsem na žádné stavbě nedával zmíněné pásky.
Na vnitřní špalety se dal EPS a APU lišty. Zvenku rovněž polyš, do půlky rámu okna. Samozřejmě i Apu lišty a další.-
Pak nevidím funkčně potřebu dotazovaných pásek.
u mě se to taky dá,ale je to komplikované - musel bych okno vybourat sám, naházet tam omítku (najedenkrát nebo nadvakrát?, jak to tam bude vypadat?) , nechat aspoň do druhého dne uschnout a doufat že brzo přijdou - bez okna v obývané místnosti. Aspoň že to je směrem do zahrady.
Jir, všechno jde, když se chce.
Taky se používá sádrová omítka, v silné vrstvě. Nebo i jiné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.