Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předmět za bubnem pračky

Od: klara*
Dobrý den, za buben vrchem plněné pračky mi zapadl 30ml plastový kalíšek a při odstřeďování se drtil. Torzo kalíšku bylo ve filtru, v prostor pod bubnem dostupném přes odstraněné žebro v nebylo nic ale pračka při odstřeďování stále chrastí. Nepoškodím pračku když ji budu používat i když tam zbytek plastu je a vyřeší to filtr nebo zavolat opraváře? Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No ono záleží kde se přesně "šprajcnul".Jestli někde na boku kde se najde dostat otvorama od hadice top.tělesem a tím žebrem tak oprava může přesáhnout zůstatkovou hodnotu pračky.A jste si jistá že chrastí mezi bubnem a vanou?Nebude v čerpadle když to slyšíte pouze při ždímání?

doplněno 08.06.26 18:27:

To čerpadlo bude hned za filtrem (pouze vrtulka).Pračka má určitě program pouze na vypouštění, tím poznáte jestli je to v čerpadle-to by mohlo jít vytáhnout.Jestli to je mezi bubnem a vanou tak to bude horší,nová bude stát od 4000 a oprava? Bude (vana) určitě svařovaná takže rozřezat a znovu svařit (kdysi když jsem to dělal já jsem našel firmu co to dělá za cca 2000) Já bych to nechal tak ale pouštěl pračku pouze když su doma. Ten plast není tak tvrdý aby tu vanu rozřezal ALE jeden nikdy neví

klara*
hodnocení

Ano, děkuji,shoda...2/3 30ml plastového kalíšku jsou už pryč,doufám že poslední třetina se snad dodrtí a skončí ve filtru. Nikdy z bytu neodcházím když je pračka v chodu.

hodnocení

2x

Než kupovat novou pračku, protože co zbylo z kelímku ji zničí, ucpe ji, zavolala bych servismana. Vyjde levněji.

klara*
hodnocení

Děkuji vám za odpovědi.
Může být u čerpadla, protože hadice s sebou dost škube. Je ale pravda...pustím pračku v koupelně a odcházím takže to škubání může být normální při odčerpávání vody. Ty dva kusy, to jsou zhruba 2/3 kalíšku byly ve filtru.

mll
hodnocení

0x

Škubání hadice je normální, na přívodu i u odpadu.

Ovšem dostat něco ven ze současné pračky, to je fakt něco neskutečného, už jsem to taky řešil. Ono i jen dostat pryč ten kryt bylo šílené (stejně jako dostat ho zpátky). Je to už delší dobu, takže vzpomínky vybledly, myslím že jsem to nějakým způsobem vmanévroval dolů k topnému tělesu, kam se tou dírou v bubnu dalo došáhnout. Marmě vzpomínám, co to bylo, možná nějaká ponožka.

Opravář pravděpodobně rozebere vanu, ale já bych si na to netroufnul (bál bych se, že to už nesložím dohromady). Jenže opravář stojí fúru peněz, hlavně jeho příjezd a čas (pamatuju u staré pračky opravy typu 1600 za opraváře a 250 za materiál). Dnešní pračky ani nejsou na opravy dělané, prostě se koupí, 5 let makají a pak se po** totálně, že se oprava nevyplatí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]