Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrání studené půdy u šikmé šindelové střechy

Od: mihul®

Dobrý den,

řešíme rekonsktrukci šikmé střechy, kde je střecha udělaná špatně a s touto skladbou:

- asfaltový šindel
- bednění
- krokve vysoké 18cm, 10cm mezikrokevní izolace
- rošt + 10cm podkrokevní izolace
- parozabrana
- SDK

Odvětrávání půdy je od podbití, mezi krokvemi (v mezeře 8cm mezi vatou a bednením), na půdu k větranému hřebeni. Samotná krytina není odvětrávaná jak by měla být, ale odvětrávání půdy takhle funguje dobře.

Po rekonsturkci bude střecha:
- asfaltový šindel
- bednění
- latě/kontralatě
- difuzní folie
- krokve vysoké 18cm, 18cm mezikrokevní izolace
- rošt +10cm podkrokevní izolace
- parozabrana
- SDK

U nové varianty ale nedokážu pochopit kudy bude přivedený vzduch na půdu, která at čtu jak čtu, musí být odvětrávaná a musí mít zajištěný přívod vzduchu. Vývod vzduchu bude logicky přes hřeben.

Když jsem po firmě která střechu bude dělat chtěl, at se udělají větrací otvory ve štítech pro větrání půdy, tak mi bylo řečeno, že to není nutné.

Může to takhle vůbec bez přívodu vzduchu fungovat? Nebo mám trvat at se udělají větrací otvory ve štítech, nebo existuje i jiná varianta?

Přídávám obrázky před a po - žlutá je minerální vata, zelená je difuzní folie.

Odvětrání studené půdy u šikmé šindelové střechy
Odvětrání studené půdy u šikmé šindelové střechy #2

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pomůže Vám obrázek od JUTY?

Jsou dvě odvětrání, jedno je odvětrání střešní konstrukce, druhé je odvětrání půdního ptostoru.

Nějak zlobí připojení, snad se podaří dát odkaz.

rajce.idnes.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]