Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím opravit (slepit) přeraženou vrtuli stolního ventilátoru?

Od: ivom

Plastová, průměr cca 40 cm. Má někdo svoji pozitivní zkušenost?

Děkuji za radu

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Obávám se že slepit nepůjde, teda půjde, ale s nebezpečím úrazu.
Přinejmenším šílené vybrace.
hujerml

Vybrace? Doporučuji si zapnout kontrolu pravopisu viz:

Správné psaní není jen otázkou známek nebo školních diktátů, ale také vizitkou každého člověka v pracovním i osobním životě. Text plný chyb může působit neprofesionálně, ať už jde o e-mail, příspěvek na sociálních sítích nebo oficiální dokument. Proto má výuka pravopisu v českém školství dlouhodobě důležité místo.
Více na prozeny.blesk.cz/...

Jinak pro dotazujícího: Na čínských stránkách za pár kaček. (Pokud nejde o nějakou pozůstalost a nechceš objednávat z ČLR, pak tě asi nerozhází i cena za nový v našich E schopech...

wqr

Neméně důležitou vizitkou je i dodržování dalších pravidel, například těch typografických.

Každá otevřená závorka musí být také uzavřená.

Trojtečka se nepíše jako tři tečky (...), ale jako jeden znak ... (Alt+0133).

A ty "schopy" jsou co?

trtr
Jeho toto je úplně zbytečné, jsou důležitější věci. Už je to tady jako v politice, pořád Babiš, Hnízdo, Agrofert, nebo Okamura, plakát,... a práce nikde. *hi* Pak nikdo není dokonalý a kdo myslí že je, tak je blbec. Domluvil jsem. *smich*

0rion
hodnocení

1x

Já bych doporučil se na to vykašlat, protože až to ulítne, mohlo by to něco poškodit. Možná pokud je vrtule v kleci. Pokud do toho mermomocí chcete jít, tak jelikož se jedná o neznámý materiál, tak zkuste sekundové lepidlo, tento druh lepidel mívá nejlepší adhezi k různým materiálům, tak je největší šance, že to bude držet (pokud se jedná o PE, PP či nylon, tak to držet nebude). Každopádně v případě pouhého lepení na lom bez přeplátování bych na trvanlivost moc nesázel, záleží jaké má otáčky a vibrace ten váš ventilátor.

hodnocení

0x
Záleží o jaký plast jde. Pak podle druhu plastu to slepit. Ovšem jestli to bude fungovat, těžko říci. Spíše to nebude fungovat a stále bude nebezpečí roztržení a takřka jistě to nebude vyvážený.
Já bych to nedělal.

hodnocení

0x
Záleží na materiálu. Často bývají z bílého termoplastu, ten bych opravoval (tedy já ne, já bych se na to asi vyprd) tavnou sponkovačkou na plasty, nebo páječkou a kousky drátu. Pak může být potřeba vyvážit. Jenže tento plast se většinou neláme, tak to líp specifikujte, nebo vyfoťte.
U letitého ventilátoru mi plastová vrtule tak zkřehla až se drobila, že občasným zaváděním o něj, kdy škrtla o koš, postupně ubývala, byla, relativně symetricky a vyváženě, celá okousaná :)
Větráky celkově mi přijdou z nějakého nejlevnějšího polypropylenu, který je přirozeně biodegradabilní:)

riva
hodnocení

0x

Plasty se často svařují a místo svaru se zpevní kovovou síťkou, nebo kovovými sponkami.

Jenže při tom každopádně dojde k rozvážení vrtule a nepříjemným (až nebezpečným) vibracím.

hodnocení

0x

Taková akce je nebezpečná, buď sehnat novou vrtuli (zkusit třeba kontaktovat výrobce), nebo koupit nový ventilátor. I kdyby se podařilo vrtuli slepit, nikdy už to nebude bezpečné. Ventilátor nestojí nijak závratnou sumu.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, napište výrobce, pak lze poradit lépe. Lopatky lze sehnat, možná i sběrný dvůr by nabídnul zánovní třeba z vyhozeného pro závadu motoru.

bear

Což je časté, protože vrtule málo kdy praskne v tom ochraném koši sama od sebe).

Taky bych obešel sběrák, ale rozhodně bych nekupoval lepidla a neztrácel s tím čas. Já bych to vyhodil a koupil novej.

ppp
hodnocení

0x

Podobný větráky asi - jsem viděl i kupoval za cca 199,- tady

levnoshop.cz/... (upozornění: teď už na tom URL není)

Bylo to vloni (důkaz i datum viz foto screenshot z komunikace) - jasně lowcost šmejd - no účel splní ne? To jen jako slovo do pranice - zda se vyplatí pachtit se s lepením..,

ony některý hází i bez lepení, s lepením si rychlý vyvážení neumím představit (leda že mám zadarmo digi vyvažovačku pneu)

Ps: stejný model (s jiným obch.názvem) dávalo kdysi Terno výměnou za nasbíraný body, je to generický China model

Čím opravit (slepit) přeraženou vrtuli stolního ventilátoru?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, slepit lepidlem na plast, odstřihnout přívodní kabel a ponechat už jen jako ozdobu bytu či do zahrádky (jako větrník=?). Je to neopravitelné/nebezpečné, ztratilo to původní účel, nepoužívat k výrobě průvanu! Zdravím!

mll
hodnocení

0x

Jo zkušenost mám. Vrtule se totálně rozpadla, jak zkřehnul plast. Tak jsem za 3 stovky koupil ventilátor nový. Ten starý jsem příležitostně nahlásil k vyřazení.

Nejsem moc příznivcem vyhazování věcí, ale tohle podle mě opravdu opravit nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]