Nejste přihlášen/a.
3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
ben®
2x
P.S. Pokud to je možné, tak je lepší zámek chránit před deštěm a sněhem nějakým obalem nebo stříškou (např. vyříznutou z PETky)
2x
" ..a nešpiní.", takový přípravek neexistuje.
Je ale mnoho mazacích olejů na zámky, které jsou dobré a vynikající. Ale vždy na chvilku ušpiní ruce, klíček. Ale jde to lehce utřít do dhadříku, nebo do rukávu.
Třeba tento, nebo stovky jiných.
Já zámky mažu jakýmkoliv olejem ve spreji, teď jsem přešel na kvalitní PARKSIDE Olej ve spreji, 300 ml
miso®
2x
Používam, čo je práve po ruke. Väčšinou “univerzálny olej” v spreji. Väčšinou sú detergentné, tak poberú do seba vlhkosť. Zámok s ním opakovane prelejem a poriadne s ním zacvičím. Následne nechám stiecť do handry. A prvé tri dni holt odomykám s papierovým kapesníkom.
Celkom sa mi osvedčil aj olej s prídavkom MoS. Napr. Sonax. Prípadne uvoľňovač šroubov s MoS. Ten je však na mazanie až moc suchý a predvšetkym v zime dlho nevydrží. Po výplachu a odtečení za ním ešte pošlem kvapku oleja.
Napokon, dosť záleží aj na zhotovení a umiestnení zámku. Ak je to na poveternosti, tak taký Extol bol do troch rokov vždy KO, nech som ho mazal či nie. Bez ohľadu na mazivo. Vyskúšal som aj špecializované zámkové mazivá, bez vâčšieho efektu. Ani zakrytie príliš nepomohlo. Zámok sa rozpadol. Darmo má aj tesniace gumičky.
Tokoz aj FAB na druhej strane držia dlhé roky. Až sa začnú v zime sekať, dostanú spomenutú olejovú kúru a je väčšinou ďaľší rok kľud.
Celkom sa mi osvedčil aj olej s prídavkom MoS. Napr. Sonax. Prípadne uvoľňovač šroubov s MoS. Ten je však na mazanie až moc suchý a predvšetkym v zime dlho nevydrží. Po výplachu a odtečení za ním ešte pošlem kvapku oleja.
Napokon, dosť záleží aj na zhotovení a umiestnení zámku. Ak je to na poveternosti, tak taký Extol bol do troch rokov vždy KO, nech som ho mazal či nie. Bez ohľadu na mazivo. Vyskúšal som aj špecializované zámkové mazivá, bez vâčšieho efektu. Ani zakrytie príliš nepomohlo. Zámok sa rozpadol. Darmo má aj tesniace gumičky.
Tokoz aj FAB na druhej strane držia dlhé roky. Až sa začnú v zime sekať, dostanú spomenutú olejovú kúru a je väčšinou ďaľší rok kľud.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]