Nejste přihlášen/a.
doplněno 28.05.26 02:53: Prý to stačí namontovat na zeď bez žádných dalších přípojek.
8x
Já mám zkušenost se základními fyzikálními zákony. Ty totiž na rozdíl od reklamních sloganů fungují vždy. U klimatizace tepelné čerpadlo (jak už z názvu vyplývá) čerpá teplo (z místnosti, která se ochlazuje) někam jinam (obvykle ven kde se odebrané teplo rozptýlí).
Tady nevidím, kam se to odebrané teplo ztratí, ale fyzika říká, že se ztratit nemůže, takže někde bude. A protože nevím, kde, nic takového bych nekupoval.
Jo a topit to může.
5x
Zkušenost nemám. Jestli chceš zkušenost, tak si ten zázrak kup a pak nám tady můžeš poreferovat.
Moje logika má pouze otázky:
proč je toho výrobku omezené množství?
kam se ztratí to teplo, které to odebere z místnosti?
uvnitř je tepelné čerpadlo / lednička, ale co ji napájí / pohání, když to nemá žádné další přípojky?
taky wifi potřebuje k provozu nějaké napájení
a pokročilé čištění vzduchu = to jsou asi dva filtry za sebou, ale i přes filtry musí ten vzduch protlačit nějaký ventilátor.
a poslední otázkou je: Proč si to ikdo nekupuje (nebo se tím nechlubí), když je to takový zázrak?
Jako reklama je to hezké, ale až příliš jednoduché, aby to byla pravda.
4x
To odebraný teplo se někam musí dostat. U normální klimatizace se dostane z venkovní jednotky do vzduchu. Tady se dostane kam?
4x
Kde presne je uvedeno, ze to nema externi jednotku? Ze se to pouze povesi a funguje to?
Nikde to tam napsane nevidim.
Podle mne je to proste klasicka klimatizace. Zadny zazrak, zadny nesmysl.
Bedna dovnitr, bedna ven, propojeni dvema trubkama, napojene na elektriku.
"Bez nakladne instalace" podle mne proste pouze znamena, ze povesit na zed dve bedny a natahnout mezi nima potrubi tazene po zdi neni nijak drahe.
3x
Mimochodem, proč nedáte odkaz? To máme ztrácet čas hledáním pidle obrázku, zvlášť, když jste nás tak hezky zaškatulkoval? Tůdle.
3x
Anonyme @vg - když už tady děláš reklamu (vo jiného by to bylo, jen re... by dal tak speciální dotaz na obecné fórum kde je pravděpodobnost 0%, že se někdo jiný setkal s takovým výrobkem), tak sem dej energetický štítek a hned bude jasno. Jenže to se nestane, protože i lehce poučený like ví ~ že tohle není možné ve třídě A+++
a co na to řekne AI? Že je to PODVOD:
" ClimaCore Elite” jako název produktu neexistuje v žádné reálné databázi výrobců ani v EU registru energetických štítků — je to vymyšlený marketingový název používaný na pochybných dropshippingových webech (negoshopit.com je typický příklad).
Co to znamená v praxi:
Tato reklama je s vysokou pravděpodobností podvod nebo přinejmenším velmi zavádějící. Zde je proč:
. "ClimaCore Elite” neexistuje jako registrovaná značka ani model klimatizace. Žádný výrobce s tímto názvem nefiguruje v EPREL databázi EU (povinný registr pro energetické štítky).
. Tvrzení A+++ je v reklamě ničím nepodložené — EU nařízení 2021/340 vyžaduje, aby každý klimatizační produkt prodávaný v EU byl registrován v databázi EPREL a měl fyzický štítek s QR kódem vedoucím na ověřitelný záznam.
. Web negoshopit.com je klasický podvodný dropshipping — generický název, "omezené množství”, agresivní CTA, žádný reálný výrobce, žádné IČO, žádné sídlo.
. Fotky odpovídají generickým stock snímkům čínských OEM klimatizací bez certifikace.
Jak to ověřit:
Pokud bys chtěl přesto prověřit, zda nějaký produkt má platný EU štítek, jde to přes:
→ eprel.ec.europa.eu/... — zadáš model nebo registrační číslo ze štítku (QR kód), zobrazí se ověřený štítek.
Doporučení: nekupovat, není žádný způsob, jak ověřit energetickou třídu, záruku, servis, ani to, zda produkt vůbec existuje.
2x
Firmy a baráky investují miliony do chlazení zbytečně, my tu máme zázrak co se jen hodí na zeď a samo to chladi.
doplněno 28.05.26 08:41: Už na obrázku píšou s tepelným čerpadlem - to jest venkovní jednotka.
2x
Tak já mám v plánu, že si nechám patentovat přenos splaškových vod přes WiFi. Kolegové stavaři to po mne neustále chtějí...
Bude to průlom, epochální.
Zatím ale nevím jak to techmnologicky vyřešit, jen ten nápad mám.
Ale zde se toho výrobce nebojí a šel do toho po hlavě a to já zase dokážu ocenit, to ano...(tedy to, že mu na to někdo skočí).
Muzeme dat hlavy dohromady a nejak to vymyslime. Uz mam hotovy projekt Wifi privodu vody. Uz to i funguje. Ale to se bavime pouze o privodu vody. A k tomu pouze studene. Tepla voda moc ohriva wifi anteny a prenos je nestabilni. Nejvetsi problem ale stale mame s odvodem do kanalizace. Tam jsou velke a objemne toky dat. To stale ucpava pruchodnost wifi kanalu. Nejhorsi to je ve fazi mesice pri dorustani. Protoze kdyz se frekvence zabiho kvakani naladi na stejnem kmitoctu prijimace splasek a to cele hodime na druhou, vysledek se nerovna zakokrhani kohouta.
2x
Pochybný je už výkon udávaný v BTU ( British Thermal Unit): 12000 BTU
To samotné už je nesmysl, protože u BTU jde o množství tepla = energie.
Potřebujete znát výkon, protože není uvedeno, za jakou dobu ten krám dodá / vyvine 12 000 BTU.
Pokud by šlo o 12 000 BTU za hodinu, odpovídá to výkonu 3517 W = 3,517 kW
---
A to nemluvím o takových jemnostech, jakože BTU má osm různých definic.
0x
Jestli je to ono co jsem na to viděl dnes ráno reklamu, tak u toho se při instalaci musí vrtat do zdi. Takže něco jako mobilní klimatizace, kde se musí trubka vyhodit oknem aby teplý vzduch z klimatizace foukal ven.
Nebo existují klimatizace úplně bez vývodů kam se musí dávat kostka ledu (a pak vylejt roztátá voda).
0x
Já teda zkušenosti také nemám, ale něco jsem si o tom nedávno četl a nedá mi to nereagovat na některé názory ve vlákně:venkovní jednotku takové zařízení opravdu nemá, ale určitě se neobejde bez vývodů ven, protože to teplo opravdu musí někudy vypustit. Veškerá technologie v místnosti samozřejmě znamená vyšší hlučnost a menší účinnost. A bez díry skrz zeď to nepůjde. Já vidím výhodu jen tam, kde opravdu není možné venkovní jednotku nikam umístit.
paajam®,
Je dobře, že jste si o tom něco načetl. " ...protože to teplo opravdu musí někudy vypustit...."
Když teplo se vyfoukne ven, kudy a jaký vzduch se dostane do místnosti?
Děkuji.
mettaxa®, to je o zdůvodnění.
V bytě je asi 26-30°C, zapnu to mobilní uařízení, ochladí to část vzduchu, část tepla to pusí ven. Ale do místnosti musím přivézt jiný vzduch, nejspíše zvenu, kde je (/tento týden) 26-32°C.
Takže část ochladím, ale hned si přivedu jiný teplý. Ale pocit z foukání studeného vzduch z mobilky tam je, ale ...
Taky zdůvodnění.
Ano, samozřejmě že si přisává vzduch zvenku. A mezi náma - odkud jinud si bere vzduch klimačka s venkovní jednotkou? Prodávají to třeba tady: alza.cz/... Znovu: netvrdím, že je to bůhvíjak účinné řešení, ale dovedu si představit místa, kam nic jiného rozumně nedáte.
paajam®, psal jste, že jste něco četl. Tam nebylo napsáno "odkud jinud si bere vzduch klimačka s venkovní jednotkou"?
Venkovní zvenku, ochladí médium, to projde slabou trubičkou dovnitř, ochladí výparník a ventilítor uvnit místnosti nasaje vzduch a prožene to tím výparníkem a jde do místnosti studený vzduch. Nemíchá se venkovní a vnitřní vzduch.
Podle nákresů jsou průduchy hned za jednotkou. Takže k nějakému míchání dochází, ale nebude to tak dramatické, že by celou funkci degradovalo. Ještě jednou: že je to méně účinné, než klasická klimatizace, se tu shodneme všichni. Že by to nefungovalo vůbec, pravda není.
Jinak mobilka samozřejmě funguje i když omezeně, jinak by se výrobci ani neobtěžovali něco takového vyrábět a prodávat. Mobilní klimatizace není jeden velký podvod a marketingový tah. V době veder jsem už na X provozoven dával mobilku jako dočasné náhradní řešení a jak si tam chrochtali blahem, že mají alespoň něco.
@paajam že by "monosplit" neměl venkovní jednotku? Každopádně tohle je nějakej podvod na silně pochybných stránkách.
monospilt je stejná blbost jako hifi mono sluchátko.
Nebo jednostopé vozidlo se čtyřmi koly na dvou nápravách.
To je typické cílení na neinteligentní lidi.
Stejně jako nedávno glukometr na prst bez lancety. Ve finále lidem chodil oxymetr.
"Single" split by mě už smysl dávalo. Nicméně koukám, že máš pravdu a občas se uvádí i varianta spojení mono split.
Když jsem koukal na tu náhledovku klimy, tak jsem v dobré víře myslel, že to bude vše v jednom. Jako u mobilních klimatizací. Ale pak tu nehraje jejich deklrovaná tichost a výkon. Což je nutné u takových eshopů brát s rezervou. Nakonec to bude wifi větrák se zvlhčovačem
. Celé mě to zmotalo.
Díky za opravu. Moje hloupost. ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.