Nejste přihlášen/a.
Prosím vás, napojim tuto flexitrubku do trubky o prumeru 100mm? Jak moc je poddajná ta manžeta na konci flexitrubky? Máme odpadní trubku o vnitrnim prumeru 100mm
anebo jak je kvalitní tato flexitrubka
dekuji

2x
Flexitrubky nejsou z mých zkušeností kvalitní vůbec.
Žebrování brání snadnému průtoku a více se v nich zachytávají nečistoty.
U Umyvadel a dřezů jsem se setkal s tím, že po 2-3 letech v žebru prostě prasknou.
Jako provizorium nebo oblibenost u hodinových manželů asi OK (rychlá montáž a po pár letech si tě zavolají zas).
Pro sebe bych to nikdy nemontoval a vyprojektoval odpady odzačátku tak, aby napojení bylo pouze HTčkem a vhodnými koleny.
ok, takže radeji pevnou trubku neco takoveho.obr.1
Jenže máme v podlaze trubku s prumerem 100mm, a nemohu na netu dohledat zda je takový prumer takoveho kolena
takže jeste doladit nejakou redukci, že? obr.2

Hrdlo vypadá takto: akoupelnyatopeni.cz/...
"hrdlo nemá, jen z podlahy vyčnívá cca 30mm trubka do které je vsazené WC se spodním odpadem"
Nejde mi do hlavy jak to chcete napojit když máte na WC spodní odpad.
Co to zkusit vyfotit, to vydá za tisíc slov.
0x
no prave že je problem v tom, že ta trubka (100mm) co je v podlaze je nějaká nerez, nebo co to je za kov
a chceme u babi menit starý nízký "WC kombik" za nový WC kombi pro seniory
Ta flexi vydrží, nesmí se ale hýbat mísa, musí být dobře přidělané k podlaze. S tím horším odtokem je to pravda, to žebrování brání lepšímu odtoku pevnějších "látek"(zkažené potraviny z kuchyně), takže se občas zaplaví mísa a je lepší mít po ruce instalatérský zvon. Na toaletě co používám na kombíku je už ta flexina přes deset let, nikde to neteče. U Umyvadel a dřezů je lepší sifon a trubky než flexina, ta se mi neosvědčila, zanáší se nebo vlivem horké vody se po čase někde v harmonice objeví dírka, případně se to celé rozlepí nahoře u odtoku dřezu(ALCO z ruska)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.