Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadlé žebro

Od: vh

Dobrý den, vypadlo mi plastové žebro (přepážka) z bubnu pračky LG Direct Drive. Plast vypadá nepoškozený, ale nevím, jakým hmatem nebo směrem ho tam správně nacvaknout zpátky, abych ty zobáčky nepolomila a drželo to. Nemáte s tím někdo zkušenost, prosím? Oficiální podpora mi nepomohla. Předem moc děkuji!

Vypadlé žebro
Vypadlé žebro #2
Vypadlé žebro #3

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Holt je potřeba si tam dobře posvítit, natlačit plastové packy do širší části otvorů v bubnu a pak asi docela silou to celé zatlačit od sebe do zúžených částí otvorů. (je mi jasný, že máte tendenci tam nakouknout, a pak rukou poslepu se pokoušet trefit.)
Ty plastový packy vypadají docela ožvýkaný, možná by pomohlo jim ostrým nožíkem trošku vrátit původní tvar na náběžných hranách. Ale to si člověk musí být jistý, co dělá a mít dobře vypozorované, proč nechtějí zapadnout.
Pokud je důvodem deformace plechu (to z fota nepuznám), tak se tomu dá pomoct vtahováním plechu za jednotlivé otvory.
vh
hodnocení

Moc Vám děkuji. Zítra budu zkoušet. Doufám, že to půjde.

vh
hodnocení

Tak se nepodařilo. Zaleze mi to do jedné strany, do druhé už ne a to by mělo být žebro v pořádku. Prostě jedna strana a prostředek ano, ale druhá strana už ne.

Tak to nasaďte, co nejlíp to jde a z obou stran vyfoťte. A vyfoťte i samotné žebro z obou stran, ať je vidět, v jakém stavu jsou zobáčky. Možná při násilném vyrvání došlo k jejich deformaci.
vh
28.05.26 23:55
hodnocení

Vypadlé žebro #4
Vypadlé žebro #5
Vypadlé žebro #6
Na té fotce to nevypadá zle. Strkáte to tam správně, tedy těma dvěma bližšíma packama k sobě a třetí vzdálenější od sebe? Napasujte to co nejlíp na otvory, dlaní to rozumnou silou zaplácněte a tlakem od sebe zasuňte, až to pocitově zapadne.

No já nevím . Ten buben vypadá, jako by ho ze strany vany někdo vyspravil kladivem (aspoň mně to tak připadá). Nezapadlo Vám něco mezi buben a vanu, mlátilo to do bubnu a vyrazilo i to žebro? Jestli je ten buben v místě žebra prohnutý, tak je jasné, že to tam nedáte.

vh
hodnocení

Prala jsem pouze dětskou bundu a zip mlátil, to je pravda. Ale nic tam nezapadlo.

Dětská bunda může udělat jedině to, že se zip, nebo jiná část zachytí za dvířka, pak se to za chodu začne celé uzlovat a může se to tam blbě šprajcnout, nebo zachytit, třeba se může rukáv podvléct pod to žebro a vycuknout ho. Jestli je buben zdeformovaný, pak by to muselo být něčím vně bubnu. Takže jak to je je buben zdeformovaný? Ozývá se nějaký hluk, pokud otáčíte prázdným bubnem?
vh
hodnocení

Žádné zvuky při otáčení prázdným bubnem se neozývají.

olin
hodnocení

1x

Těch šest zobáčků nejdříve zapadne do otvorů v tom bubnu a posunutím dopředu nebo dozadu se ten plastový dílec zajistí proti vypadnutí. Nebo je to jen nacvaknout zpět.

doplněno 25.05.26 21:23:

Tak podle výřezů v tom bubnu je to nasadit a popostrčit silou vpřed

vh
hodnocení

DěkujI za radu, ale bohužel mi to nejde. Zkoušela jsem s tím posunout na obě strany, ale ty zobáčky do těch otvorů v bubnu vůbec nechytají / nezapadnou, jako by tomu něco překáželo, nebo to tam nedorazí. Je na to potřeba nějaký silnější tlak, nebo na co si dát pozor, aby to zaskočilo, prosím?

olin

Kdyby to šlo lehce nacvaknout, tak by se to muselo každou chvíli přidělávat:-D

vh
hodnocení

Stalo se mi to poprvé. A jsem z toho vykulená. Pomocí AI jsem to zkoušela všemi možnými způsoby a nic.

olin

U starých Tatramatek a u nějaké novější, asi Whirpool nebo Bosh se po sundání toho plastu dalo dostat správným natočením bubnu na dno pračky a vyndat např. mince, knoflíky, kamínky, hřebíky apod.-v tom bubnu byla pod tím plastovým dílcem díra na prsty. Jak zde všichni uvádíme, těmi šesti výstupky se musíte trefit do těch šesti děr v tom bubnu a až ten plastový dílec dosedne tam kam má, stačí ho silou posunou od sebe a musí jakoby zaskočit/zajistit se proti opětovnému vypadnutí. Nebojte, ten plast bývá bytelný, nemělo by se mu nic stát, ale vzhledem k dnešní kapitalistické módě vše šidit je tu malá naděje, že se jedna z těch plastových pacek může ulomit, spíše ne

vh
hodnocení

Nepovedlo se. Ten plast z boku vleze do jedné strany, prostředek do pacek, ale druhý bok už nevleze. Co dělám špatně, prosím?

olin

Nemáte nějakého dobrého souseda, nebo příbuzného/známého nebo mechanika/servisáka na pračky co by to zhodnotil a nasadil za "kafe"?:-D Horší je, že ten dílec(pádlo bubnu) je tam dost důležitý při praní. Na netu stojí ten dílec do 200,-Kč kdyby bylo potřeba. Možná je potřeba použít více síly na zpětnou montáž, podle fotek tomu vše nasvědčuje, ale..

vh
hodnocení

Mám souseda, který se mě ptal, zda neznám malíře, že zkoušel poprvé v životě malovat a omítka mu popadala. Nikoho šikovného bohužel v okolí nemám.

111®
hodnocení

1x

S nedáváte to tam zoubky na druhou stranu?

vh
hodnocení

Zkusila jsem oba směry, ale ani v jednom se to nechytlo. Vždy se chytí jedna strana, druhá už ne.

hodnocení

0x

Ten buben pračky na fotce vypadá, jako bys tam prala kamení.

Na první fotce uprostřed jsou kruhové otvory (3 + 3) a vedle nich vlevo a vpravo jsou širší obdélníkové díry, na které anvazuje úzká obdélníková díra.

Do těch širokých obdélníkových děr nasadíš zobáčky toho plastu a pak celý plast posuneš směrem dovnitř pračky. Tím posunutím natlačíš plastové zobáčky do těch úzkých otvorů. Tak ještě musíš nějakým drátem a kleštěma vyhnout ty plíšky v kruhových otvorech - ty musí zajistit plastové žebro proti posunutí a vypadnutí. Ale dávej pozor ať ty plechové jazýčky neulomíš. Chce co cit a trpělivost.

Složitější ale jistější by bylo buben vymontovat, plech v okolí plastového žebra vyrovnat (vyklepat), pak tam nasadit plastové žebro a zajistit těmi jazýčky. Ale to je práce pro zkušeného opraváře nebo kutila.

Pokud se ti tam plast podaří nasadit zpátky, tak si ověř, že drží na místě a že znovu nevypadne.

vh
hodnocení

Děkuji, vyzkouším. Šlo o dětskou bundu. Ten zip dělal hluk, o tom žádná, ale nenapadlo by mě, že to takhle dopadne. Vyndám bundu a s ní tam zůstalo i žebro.

hodnocení

0x

Z první fotky žebra je patrné, že není symetrické (dolní packy jsou od konce žebra dále než ty horní). Mrkněte na sousední žebra, zda to vypadlé vkládáte ve správné poloze a ne otočené o 180 st.

Před finálním vložením žebra je třeba vyhnout nahoru prostřední plíšek v otvoru bubnu. Video napoví:

vh
hodnocení

Něco dělám špatně. Na jedné straně se to chytí, na druhé už ne.

Vypadlé žebro #7
Vypadlé žebro #8

tm
hodnocení

0x
Těch šest der je dobre vidět, stejně tak na těch šest děr navazují úzké díry a do těch by se to nějak mělo zasunout. Zkuste ten plast jedním směrem i opačně.

111®
hodnocení

0x

Ten buben je nějaký zprohýbaný. Jsou ty zářezy v jedné rovině?

hodnocení

0x

Ale ten buben je opravdu pokřivený jak kdyby se tam válel půl metráku makadamu*smich*,tak ho nemám domlácený ani na míchačce.Po přiblížení tam vidím kopec uprostřet a propadlinu u drážky na to žebro.Tak jedině to zkusit trochu porovnat jak již někdo píše

Vypadlé žebro #9

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]