Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vypadlo mi plastové žebro (přepážka) z bubnu pračky LG Direct Drive. Plast vypadá nepoškozený, ale nevím, jakým hmatem nebo směrem ho tam správně nacvaknout zpátky, abych ty zobáčky nepolomila a drželo to. Nemáte s tím někdo zkušenost, prosím? Oficiální podpora mi nepomohla. Předem moc děkuji!
2x
Ty plastový packy vypadají docela ožvýkaný, možná by pomohlo jim ostrým nožíkem trošku vrátit původní tvar na náběžných hranách. Ale to si člověk musí být jistý, co dělá a mít dobře vypozorované, proč nechtějí zapadnout.
Pokud je důvodem deformace plechu (to z fota nepuznám), tak se tomu dá pomoct vtahováním plechu za jednotlivé otvory.
Tak se nepodařilo. Zaleze mi to do jedné strany, do druhé už ne a to by mělo být žebro v pořádku. Prostě jedna strana a prostředek ano, ale druhá strana už ne.
No já nevím . Ten buben vypadá, jako by ho ze strany vany někdo vyspravil kladivem (aspoň mně to tak připadá). Nezapadlo Vám něco mezi buben a vanu, mlátilo to do bubnu a vyrazilo i to žebro? Jestli je ten buben v místě žebra prohnutý, tak je jasné, že to tam nedáte.
1x
Těch šest zobáčků nejdříve zapadne do otvorů v tom bubnu a posunutím dopředu nebo dozadu se ten plastový dílec zajistí proti vypadnutí. Nebo je to jen nacvaknout zpět.
doplněno 25.05.26 21:23:
Tak podle výřezů v tom bubnu je to nasadit a popostrčit silou vpřed
DěkujI za radu, ale bohužel mi to nejde. Zkoušela jsem s tím posunout na obě strany, ale ty zobáčky do těch otvorů v bubnu vůbec nechytají / nezapadnou, jako by tomu něco překáželo, nebo to tam nedorazí. Je na to potřeba nějaký silnější tlak, nebo na co si dát pozor, aby to zaskočilo, prosím?
Stalo se mi to poprvé. A jsem z toho vykulená. Pomocí AI jsem to zkoušela všemi možnými způsoby a nic.
U starých Tatramatek a u nějaké novější, asi Whirpool nebo Bosh se po sundání toho plastu dalo dostat správným natočením bubnu na dno pračky a vyndat např. mince, knoflíky, kamínky, hřebíky apod.-v tom bubnu byla pod tím plastovým dílcem díra na prsty. Jak zde všichni uvádíme, těmi šesti výstupky se musíte trefit do těch šesti děr v tom bubnu a až ten plastový dílec dosedne tam kam má, stačí ho silou posunou od sebe a musí jakoby zaskočit/zajistit se proti opětovnému vypadnutí. Nebojte, ten plast bývá bytelný, nemělo by se mu nic stát, ale vzhledem k dnešní kapitalistické módě vše šidit je tu malá naděje, že se jedna z těch plastových pacek může ulomit, spíše ne
Nepovedlo se. Ten plast z boku vleze do jedné strany, prostředek do pacek, ale druhý bok už nevleze. Co dělám špatně, prosím?
Nemáte nějakého dobrého souseda, nebo příbuzného/známého nebo mechanika/servisáka na pračky co by to zhodnotil a nasadil za "kafe"?
Horší je, že ten dílec(pádlo bubnu) je tam dost důležitý při praní. Na netu stojí ten dílec do 200,-Kč kdyby bylo potřeba. Možná je potřeba použít více síly na zpětnou montáž, podle fotek tomu vše nasvědčuje, ale..
0x
Ten buben pračky na fotce vypadá, jako bys tam prala kamení.
Na první fotce uprostřed jsou kruhové otvory (3 + 3) a vedle nich vlevo a vpravo jsou širší obdélníkové díry, na které anvazuje úzká obdélníková díra.
Do těch širokých obdélníkových děr nasadíš zobáčky toho plastu a pak celý plast posuneš směrem dovnitř pračky. Tím posunutím natlačíš plastové zobáčky do těch úzkých otvorů. Tak ještě musíš nějakým drátem a kleštěma vyhnout ty plíšky v kruhových otvorech - ty musí zajistit plastové žebro proti posunutí a vypadnutí. Ale dávej pozor ať ty plechové jazýčky neulomíš. Chce co cit a trpělivost.
Složitější ale jistější by bylo buben vymontovat, plech v okolí plastového žebra vyrovnat (vyklepat), pak tam nasadit plastové žebro a zajistit těmi jazýčky. Ale to je práce pro zkušeného opraváře nebo kutila.
Pokud se ti tam plast podaří nasadit zpátky, tak si ověř, že drží na místě a že znovu nevypadne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.