Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadlé žebro

Od: vh

Dobrý den, vypadlo mi plastové žebro (přepážka) z bubnu pračky LG Direct Drive. Plast vypadá nepoškozený, ale nevím, jakým hmatem nebo směrem ho tam správně nacvaknout zpátky, abych ty zobáčky nepolomila a drželo to. Nemáte s tím někdo zkušenost, prosím? Oficiální podpora mi nepomohla. Předem moc děkuji!

Vypadlé žebro
Vypadlé žebro #2
Vypadlé žebro #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olin
hodnocení

0x

Těch šest zobáčků nejdříve zapadne do otvorů v tom bubnu a posunutím dopředu nebo dozadu se ten plastový dílec zajistí proti vypadnutí. Nebo je to jen nacvaknout zpět.

doplněno 25.05.26 21:23:

Tak podle výřezů v tom bubnu je to nasadit a popostrčit silou vpřed

vh
hodnocení

DěkujI za radu, ale bohužel mi to nejde. Zkoušela jsem s tím posunout na obě strany, ale ty zobáčky do těch otvorů v bubnu vůbec nechytají / nezapadnou, jako by tomu něco překáželo, nebo to tam nedorazí. Je na to potřeba nějaký silnější tlak, nebo na co si dát pozor, aby to zaskočilo, prosím?

olin

Kdyby to šlo lehce nacvaknout, tak by se to muselo každou chvíli přidělávat:-D

hodnocení

0x

Ten buben pračky na fotce vypadá, jako bys tam prala kamení.

Na první fotce uprostřed jsou kruhové otvory (3 + 3) a vedle nich vlevo a vpravo jsou širší obdélníkové díry, na které anvazuje úzká obdélníková díra.

Do těch širokých obdélníkových děr nasadíš zobáčky toho plastu a pak celý plast posuneš směrem dovnitř pračky. Tím posunutím natlačíš plastové zobáčky do těch úzkých otvorů. Tak ještě musíš nějakým drátem a kleštěma vyhnout ty plíšky v kruhových otvorech - ty musí zajistit plastové žebro proti posunutí a vypadnutí. Ale dávej pozor ať ty plechové jazýčky neulomíš. Chce co cit a trpělivost.

Složitější ale jistější by bylo buben vymontovat, plech v okolí plastového žebra vyrovnat (vyklepat), pak tam nasadit plastové žebro a zajistit těmi jazýčky. Ale to je práce pro zkušeného opraváře nebo kutila.

Pokud se ti tam plast podaří nasadit zpátky, tak si ověř, že drží na místě a že znovu nevypadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]