Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za tmelení a broušení SDK, kvalita Q2

Od: milancukrar®

Dobrý den, milý poradci. Hledám optimální cenu za praci tmelení a broušení SDK, kvalita Q2. Mám rovný sádrokartonový strop, přišroubované desky na profilech. Zbývá nalepit skelnou a mřížkovou pásku, vytmelit Uniflotem, Finišem a vybrousit.

Kolik mám nabídnout pracantům, aby to takto provedli? Jedná se o 180m2.

Moc děkuji za Váš názor.

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

2x
Je zajímavé, kolik lidí nejhorší, že to šmelina. Víte jaké šmeliny dělají nahoře, za bílého dne a ještě pod imunitou? *smich*
Je pak nedivte, že abychom z toho života něco měli, takže to taky kolikrát lepíme jak se dá. Pravda, trest většinou padne na toho úplně nejmenšího "podvodníka", který tak ušetřil jeden, dva nebo tři obědy, obrazně řečeno.
Pak heslo, kdo nefušuje, okrádá rodinu stále žije, resp. nikdy nezemřelo. *hi*
Zkusil bych to trochu podstřelit a dát třeba 150-180(max200)/m2 (bez papíru)? Oni se ozvou, když bude spokojenost, tak dáte nějaký bakšiš.
hodnocení

Díky za názor.

trtr
Není zač, pak dejte vědět, jak to dopadlo a kolik to stálo.

hodnocení

2x

Protože to tmelení a broušení je ze všech těch úkonů to nejjednodušší, nasadil bych dost nízkou cenu a dál se uvidí co oni na to. Myslím, že to běžně samostatně nedělají, tak to moc složitě řešit nebudou. Zvednout nabídku můžeš vždy.

hodnocení

Ferax, díky, máte pravdu, že se to, co požaduji běžně nedělá. Někteří řemeslníci, se ktarými jsem dříve spolupracovat sdělují, to co říkáte, a radí mi nabídnout cenu 40Kč za metr. Jiný říká za 350Kč to to udělá brácha, sádrokartonář, Další zase radí, začni na 80Kč. Cizí sádrokatronáři zase nechtějí tmelit, páč neví jak kvalitně je konstrukce udělána nechtějí za to ručit.

Ještě je čas, takže až v průbehu prázdnin to snad nějak dopadne.

Přeji hezký den.

Jestli je to nejednodušší,tak o tom by se dalo polemizovat.

hodnocení

" om by se dalo polemizovat" ...jasně p všem se dá diskutovat.

Uvidíme, jak to dopadne. Taky je důležité, čím to brousí, zdali ručně nebo žirafou.

Jaký je v tom kvalitativní rozdíl?

hodnocení

V čem má být rozdíl? V broušení?

Rychlost práce, pohodlí..

hanys - zřejmě jsi nepochopil o co jde, ale vysvětlovat to nemá cenu, budeš asi jediný.

Máš samozřejmě pravdu,po 30 letech jsem pořád tupý jak motyka,ale kvalita je jenom jedna,s tím nic nenaděláš.

olin
hodnocení

0x

Mílo, záleží kdo to bude dělat, jestli tvoji příbuzní nebo známí, nebo nějaká firma, u firmy ti cenu řeknou sami

hodnocení

Oli, díky. Budou to dělat Ukrajinci.

Na cenu za fasádu se mne ptali, kolik jim dám, souhlasili a hotovo.

Takže teď se musím připravit na podobný dotaz.

olin

mílo, co nevidět to Putin zabalí, tak ať to ti cizinci stihnou zabrousit*smich*

hodnocení

zhlédnuto: 65x a nikdo neví?

Co pan krtek6?

olin

sdk-urban.cz/... (Frýdlant)

ben®
milancukrar - spíše se do toho nikomu nechce, protože je k tomu melouchu málo informací (a tomu se vlastně ani nedivím, také bych o tom veřejně nemluvil/nepsal). Ukrajinská firma a na fakturu to asi nebude (takže peníze bez papíru na ruku). Kolik to bude lidí? Dojezdová vzdálenost pracovníků? Pracovní vybavení vlastní nebo investora? Jenom práce nebo i materiál? Proč oni nedají cenovou nabídku pokud jsou seriózní? Cenu určuje a snaží se ji dodržovat seriózní zhotovitel, investor ji bere na vědomí nebo smlouvá či si najde někdo jiného.
hodnocení

Oli, podobných ceníků jsem přečetl hodně. Dokonce i Hornbach má na stránce ceník na kvalitu Q3 a Q4.

Bene, možná máte málo info, ale klidně doplnim. Přesněji kopíruji ze zadání oč mi jde.

"cenu za praci tmelení a broušení SDK, kvalita Q2"

Kolik to bude lidí? ...na fasádu byli 4 pracenti. Kolik jich bude na sádroš, to záleží na nich.

Dojezdová vzdálenost pracovníků? ...500metrů, dělají vedle.

Pracovní vybavení vlastní nebo investora?...mají vlastní vybavení, páč s ním dělají vedle na stavbě. pojizdné lešení mají moje.

Jenom práce nebo i materiál?...uvedeno v dotazu, jen práce

Proč oni nedají cenovou nabídku pokud jsou seriózní? ... Co když jim nabídnu více, nežli si řeknou? Proto potřebuji znát názor od jiných

U mne to vezmou jako melouch po své práci a třeba i v neděli. V pět hodin skončí na stavbě, pak začnou u mne.

Jaké info ještě potřebujete na sdělení Vašeho názoru na cenu? Rád doplním.

Díky.

ben®
milancukrar - názor nechám na jiných (můj by se Vám nelíbil, resp. já bych do toho vůbec nešel).
hodnocení

OK, nešel, ale proč?

Já to dříve dělal v pohodě, ale dneska to již fyzicky nedám. Sám sádroš na strop zvládnu, ale tmelení a brošení již ne.

ben®
milancukrar - kvůli tomu, aby se nezlobila paní Schillerová (je to "ojeb" - viz šedá ekonomika a práce načerno).
hodnocení

bene, ani jako sousedskou výpomoc? To mne taky odmítnete?

Ale musím Vás pochválit, že schválně nekomolíte její jméno, jak to někteří stále dělají.

ben®

milancukrar - ano, to je hezký termín. Nebo výpomoc v (budoucí) rodině či podpora bojující Ukrajiny .

ben®

milancukrar - a nyní vážněji. Už se znáte a minule byli s odměnou spokojeni, tak porovnejte m2 fasády (a minulou odměnu) s tou plochou stropu nyní a nabídněte tomu odpovídající/přibližně stejnou odměnu. A že dělat strop není žádná legrace určitě sám víte (a říkal to už i pan Michelangelo papežovi, když mu vymaloval strop v té "světničce" ve Vatikánu ).

krtek6

nikdy jsem neřešil takové detaily jako je rozbor ceny tmelení Q2 z celkové ceny za SDK podhled...pokud vezmem v potaz, že nejobyčejnější podhled ve standardní výšce do 3,5m stojí komplet cca 790,-/m2/bez dph...z toho nákladově stojí cca 80-90kč/m2 samotná deska, k tomu nějaké profily a páska..tak si troufám tvrdi, že tak 400-500,- bez režii a odvodů je za komplet samotnou montáž od A-Z...přičemž manipulace s deskou je největší část...takže za samotné tmelení bych uvažoval 150,-/m2 a k tomu odvody a režie...ovšem zde je špekulativní cena za m2, protože tmelení Q2 je prakticky v mb a ne m2... až Q3 je celoplošné, protože se jedná o příplatek a ten je m2 celé plochy..to pokud se nemyslím je za 300,-/m2..musel bych se podívat zítra v práci jakou mám poslední nabídku

hodnocení

Pane krtku6, jasně že jde o nestandardní práci, páč všichni udělají rastr, zaklopení desek, pásky, tmelení atd. Tato cena je dohledatelná ne mnoha webech. I za sádrování Q3 (160,-) a Q4 (310,-).

Ale nikdo nechce sdělit jen cenu za sádrování Q2. Proto hledám nápady u odborníků.

Díky moc.

krtek6

bohužel v tomto pomoct více nemohu, protože sborník prací ať už RTS nebo KROS tohle neřeší tímto způsobem...základní měrná jednotka každé položky je materiál, práce a případně stroj a tomu odpovídající množství...takže je tam např. stavební dělník třída 3 a množství na 1m2 je třeba 0,5Nh...ale kolik z těch 0,5Nh odpovídá tmelení a kolik montáži desky...to se nedá zjistit:)

hodnocení

Pane Krtku, přesto Vám děkuji. Taky jsem oslovil "staré" sádrokartonáře, ale ceny jsou od směšných 40Kč až do přemrštěných 350Kč za metr.

Moc děkuji.

hodnocení

0x

Tmelení Q4 za 300 bylo před 10 lety.Samostatně většinou nikdo netmelí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]