Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napouštěcí ventil WC

Od: kalous
Zdravím ,vyměnil jsem napouštěcí ventil za novější typ (starý měl ještě polystyren plovák ) nevím proč vodu napouští ale nevypne kde je chyba? Zkoušel jsem štelovat a nic ...
Napouštěcí ventil WC

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

0x

Zkusil bych, jestli vypíná vodu při ručním nadzvednutí plováku.

Že by fungl nový byl vadný je dost nepravděpodobné, ale vyloučené to taky neni.

0rion

Přesně tak. Ta bílá páčka s plovákem má mechanismus uzavřít. Když ji rukou natlačíte nahoru nadoraz, mělo by se napouštění zastavit. Pokud se tak neděje, tak buď rozebrat a zkontrolovat, nebo vrátit/reklamovat.
Někdy se stává, že se tyčka plováku zastaví o deklík nádrže, na to pozor.

olin

Jestli máte tvrdou vodu, občas se stane, že se utrhne kousek vodního kamene, ten se dostane pod těsnění toho napouštěcího systému na začátku a guma/těsnění propouští vodu. Jak píše Orion, opatrně rozebrat a podívat se pod těsnění, jestli tam není nějaký sajrajt. Už se i párkrát stalo, že byl výrobek "zmetek" obvzlášť ty laciné výrobky z Hobymarketů. Pokud zajdete do profiprodejny pro instalatéry, tak tam většinou berou lepší výrobu, ale co jsem tam nedávno kupoval nějaké věci, tak dost lepších výrobců to také začíná šidit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]