Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poradí prosím někdo znalý jak namíchat beton na betonování obrubníků? Děkuji
1x
Za mě vyhoví třeba klasika 1:2:3:0.5, tj. cement, písek, štěrk a voda.
0x
Když už nechcete koupit namíchanou suchou směs, tak říční písek + cement 400, v poměru 4/1, s vodou rozmíchat na hustou kaši, nasypat do šaluňku a dobře udusat.
0x
0x
Vibrační stůl zvedne hodně kvalitu výrobku.
doplněno 26.05.26 07:54: Tak že ne vyroba samotných obrubníků, ale beton pro uložení. Na to je třeba sušší beton který podle potřeby budete přidávat vodu. Většina spádových míchaček neumí namíchat suchý beton, potřeba vyzkoušet.
V tomto počasí při tuhnutí betonu musite zakrývat a kropit. Jakmile beton přeschne tak se začne rozpadat a vaše práce příjde v niveč.
Mám betonové obrubníky a chci je zabetonovat, chci tedy beton který dám na zem a do něj budu usazovat obrubníky.
Dočetl jsem se, že se to usazuje do "suchého betonu"
Mám míchačku, štěrk, cement, vodu ale nevím co smíchat jako první. (to je to co mě zajímá)
- Rozmíchat písek s cementem a pak přidávat vodu?
- Rozmíchat vodu s cementem a pak přidávat štěrk?
- Rozmíchat vodu se štěrkem a pak přidávat cement?
Něco mezi,
voda, písek, cement, písek, cement písek.
Až se to naučíte, tak pak to bude jednoduché. Není žádný jeden postup, co člověk, to jinačí míchání.
Písek dřívě, aby se cement nepřilepil k míchačce.
P. S. : Doručuji prohnat štěrk s alespoň 30litry vody jako čisticí výplach, mazáci ale ví.
trtr - "mazáci" ví, že na čištění míchačky se používá s vodou pár kusů různých kamenů. Často se usazuje na lopatkách. Na usazeniny betonu vám je štěrk k ničemu. Ty kameny se používají opakovaně, po vylití se uloží někam na stranu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.