Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namíchat beton

Od: matej

Ahoj, poradí prosím někdo znalý jak namíchat beton na betonování obrubníků? Děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, lze koupit pytlovanou směs, jen vodu přidat vedle návodu a je to. V Bau obchodech celkem za dobrou cenu, nebo vám to namíchají v betonárce na vozík suché život jen lehce zavlhlé. Na toto stačí opravdu základní recept od oka - na netu jich je spousta. Zkuste AI, jen tak že zvědavosti.
Za mě vyhoví třeba klasika 1:2:3:0.5, tj. cement, písek, štěrk a voda.

hodnocení

0x

Když už nechcete koupit namíchanou suchou směs, tak říční písek + cement 400, v poměru 4/1, s vodou rozmíchat na hustou kaši, nasypat do šaluňku a dobře udusat.

trtr
*nevi*, já pochopil klasický fix již hotových obrubníků. Nicméně odlít svoje půjde taky. Pokud je nějaká suť, tak bych si tam dal + nějaký nejslabší roxor/staré pletivo neškodí. V tom případě pozor na hustotu betonu, raději minimum vody.

tm
hodnocení

0x
Vzdy jsem delal asi 1:3. Ale posledni dobou to delam od oka, zvlášť, kdyz betonuju veci v zemi - sloupky, obrubníky atd. Asi davam vic cementu nez by bylo třeba, ale pytel stoji asi stovku, tak dva pytle navic me nezabijí. Kazdy setri na cementu, ale ten stoji 20 let stejně - pisek zdrazil snad o trojnásobek))

hodnocení

0x
Beton míchat přehazováním na zemi lopatou, nebo pořídit kontinuální míchačku, protože vody by tam mělo být nen tolik kolik potřebuje cement na hydrataci. Jistota je nechat si namíchat v betonárce mrazuvzdorný beton.
Vibrační stůl zvedne hodně kvalitu výrobku.
doplněno 26.05.26 07:54: Tak že ne vyroba samotných obrubníků, ale beton pro uložení. Na to je třeba sušší beton který podle potřeby budete přidávat vodu. Většina spádových míchaček neumí namíchat suchý beton, potřeba vyzkoušet.
V tomto počasí při tuhnutí betonu musite zakrývat a kropit. Jakmile beton přeschne tak se začne rozpadat a vaše práce příjde v niveč.

matej
hodnocení

Mám betonové obrubníky a chci je zabetonovat, chci tedy beton který dám na zem a do něj budu usazovat obrubníky.

Dočetl jsem se, že se to usazuje do "suchého betonu"

Mám míchačku, štěrk, cement, vodu ale nevím co smíchat jako první. (to je to co mě zajímá)

- Rozmíchat písek s cementem a pak přidávat vodu?
- Rozmíchat vodu s cementem a pak přidávat štěrk?
- Rozmíchat vodu se štěrkem a pak přidávat cement?

Něco mezi,

voda, písek, cement, písek, cement písek.

Až se to naučíte, tak pak to bude jednoduché. Není žádný jeden postup, co člověk, to jinačí míchání.

Písek dřívě, aby se cement nepřilepil k míchačce.

trtr
*palec*, ano písek, do písku cement a nechat "obalit" zrnka, pak třeba trochu prosívky nebo štěrku. Nakonec trochu zkropit vodou a nechat promíchat. Na obrubu dělejte fakt hodně suchý. Pokud by se vám špatně pracovalo, tak přidejte fanku cementu a ještě trochu vody. Bude to řidší, ale díky více cementu bude +- kvalita stejná.
re4zon
Do michacky je to uplne jedno, pokud clovek neni mamlas a nenahazi cement do prazdne vlhke michacky, pak se to slepi. Zkousel jsem ruzna poradi a vsechna vedou ke stejnemu vysledku. Na obrubniky to neni potreba nijak zvlast resit, pul kyble vody, lopatu cementu, tri lopaty pisky a pak pocitove dokud to nema pozadovanou konzistenci. Po dvou michackach si najdete optimalni mnozstvi a jen ho opakujete..

a nikdy se Vám cement nenalepil na stěnu míchačky?

trtr
Ne, nenalepil, akorát z 200l míchačky má časem 100l. *smich*
P. S. : Doručuji prohnat štěrk s alespoň 30litry vody jako čisticí výplach, mazáci ale ví. *hi*

trtr - "mazáci" ví, že na čištění míchačky se používá s vodou pár kusů různých kamenů. Často se usazuje na lopatkách. Na usazeniny betonu vám je štěrk k ničemu. Ty kameny se používají opakovaně, po vylití se uloží někam na stranu.

trtr, souhlas.

Kdysi jsem získal větší míchačku. Musel jsem ale sbíječkou vymlátit zrvrdlý beton ze spodu. Byly to dvě a půl kolečka. Pak vyklepat velké dolíky v tělese míchačky.

Najednou byla na 6-7 koleček. Tak jsem jí musel zkrátit, zmenšit..

trtr
*smich*, teď jestli se to čištění vyplatilo.

To si pište, že se to vyplatilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]