Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
nema, prosim, nekdo mycku Bosch nebo Siemens, s rychlym programem cca 30 min? Bosch nemohu najit zadnou, vsechny maji minimalne hodinovy (shanim 45 cm, se suplikem na pribory). Udajne jde tento 30 min. program stahnout pres aplikaci Home Connect, nezkousel nekdo, jestli je pak ten cas opravdu pul hodiny i pro zcela naplnenou mycku?
Rychly program Quick 45 C ma Siemens, v manualu je cas 29 min, ale s poznamkou polovicni napln. Na dotaz mi vyrobce sdelil, ze plna mycka bude cca 45 - 50 min.
Takze to vypada, ze Bosch, ani Siemens neumi plnou mycku za cca 30 min.
Asi nezbyde, nez zkusit Electrolux / AEG.
Dekuji za zkusenosti.
1x
Proč tak vehementně požadujte půlhodinový program? Zcela zjevně žádná myčka neumí dokonale umýt silněji znečištěné nádobí za tak krátkou dobu - stejně tak pračka nevypere znečištěné prádlo za 1/4 hodiny.
U nádobí jen tak zaprášeného, bez zaschlých přílepků a mastnoty by snad půlhodiny stačilo - ale takové umývám ručně ve dřezu průběžně.
0x
Takze jste jej stahl pres Home Connect? A vyzkouseny jej nemate, zda tech 29 min je i pro plnou mycku? Pak se da ten program asi ulozit do Oblibenych, a zapnout na panelu? Nebo se musi spustit zase v aplikaci? Muzu tu aplikaci pak i vymazat a program zustane?
Jinak je ten pulhodinovy program pro me dulezity, mycku bez nej nechci, navic kdyz ma byt uzka s mene nadobim.
Dekuji.
2024 už Vám odpověděl, já program vyzkoušený nemám, nepoužívám ho. A ano, můžete si ho dát do oblíbených a spouštět pak přímo z panelu myčky. Co to udělá, když smažete aplikaci netuším. Jen doměnka - zmizí z panelu, protože zrušíte přihlášení přes app.
0x
0x
Každopádně kouzlo je v teplotě (tusim 70) a asi 250w čerpadle, které běží celou dobu cyklu (kromě celkem cca 2 minut přestávek při vypouštění) do obou ramen plným proudem. Žádné sedmé nesmysly, dlouhé přemýšlení, žádná rekuperace, žádné přepínání ramen a intenzity, prostě jede. Spotřebu jsem neřešil, v kuchyni byla na teplé vodě ohřáté plynem, v dílně na ohřáté solárně a navíc zadarmo ze studny.
A ještě jedna věc se mi na té myčce líbí - ohřev není dnes obvyklé kurvítko v čerpadle, ale na dně je spirála jako v troubě
Dekuji za zkusenosti. Ctu nejake diskuse i v zahranici, a tam byli s 30 min. spokojeni, treba i AEG (totez je Electrolux).
Divim se, ze tady nikdo ten 30 min nepouziva.
Vybiram tedy z techto:
Siemens, trida B, rychly 29 min (ale polovicni napln), plna bude asi 45 - 50 min. Ovsem chybi hodinovy program, pak je az 1,5 h.
Bosch, trida B nebo C, nejkratsi je u vsech modelu hodinovy. 30 min jedine stahnout. Uprimne nejsem priznivcem techto chytrych stroju, staci i hloupy, pokud nebude potreba, wifi ani nechci spoustet, zadne aplikace apod.
Electrolux, trida D. (trida C uz je za cenu Siemens). 30 min i 60 min, asi bude nadobi mokre, pouze se otevrou dvirka,, dalsi program se susenim 1,5 h.
U mne ta pulhodina proste neni uplne ok, mozna tak relativne ciste talire. Takze pouzivam ten 1,5 h. standardni, uprime je mi to docela jedno jak dlouho to jede, pustim a pak to nekdy zase vytahnu.
Vetsinou to pustim vecer, rano vytahnu suche.
Není moc důvodů ten velmi krátký program používat.
Myčku naplníte rychle nádobím (na kterém není zaschlé jídlo a zbytky) pouze v případě nějaké velké rodinné akce.
Naplnit myčku v běžné domácnosti trvá třeba 3 a někdy i 4 dny (když neberu vaření o víkendu, kdy jsou třeba i hrnce a pekáče), pak už 30 minutový program lze použít jen stěží.
A jinak ten 30 minutový progma má proti klasickému úsporu elektřiny cca 0,1kWh na cyklus a spotřeba vody je zcela stejná.
Takže moc důvodů k jeho častému používání zrovna není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.