Nejste přihlášen/a.
2x
Musíš prohlédnout konce zipu nebo rozpárat části kabelky, aby ses k začátku zipu dostala.
Obecně se lépe nasazuje jezdec na začátku zipu a zip je rozepnutý. Na to potřebuješ uvolnit druhý nevyfocený konec zipu, případně rozehnout ocelovou svorku. A musíš sehnat stejnou velikost jezdce.
Při tomto nasazování jezdce máš přístup do vnitřku kabelky právě přes rozepnutý zip.
Kdyby ses to pokoušela nasadit v zapnuté poloze, tak se do vnitřku kabelky přes zapnutý zip nedostaneš. Musela bys vypárat ten konec zipu a vytáhnout ho z kabelky. Pak s ním nesmíš nešikovně pohnout, aby se zip nerozepnul bez jezdce (to se dá provizorně zašít k sobě).
0x
Zip se dá mírně ohnout a pak s ním najet do zubů (mezi ně) kdekoliv dráhy.
Jde jen o šikovnost. Nesmí se odehnout moc, aby se nezlomil. A nebo to tam moc rvát, aby praskl zub zipu.
Stačí plochej šroubovák, kombinačky a případně nějaký olej. Třeba WD-40.
0x
Podle obrazku si myslim, ze je poskozeny pouze jezdec, ne cely zip?
V tom pripade muzete jezdcem protahnout maly krouzek na klice nebo nejakou snurku, popr. s koralkem nebo malym priveskem.
Odborna vymena celeho zipu u teto tasky by Vas asi prisla draz, nez nova taska.
Pokud chcete vymenu celeho jezdce, zeptejte se v galangerii. Tam umi jezdce nasadit. Ale musi se napred odparat kousek zipu od tasky, aby se dal nasadit novy. Pak to chce par stehu na zasiti.
Zajdi do galanterie i s kabelkou a kup nový jezdec. Když se usměješ, paní prodavačka ti ho vymění.
Omlouvám se, nebylo to pro brambůrku, překlikla jsem se.
0x
Znám velice šikovného opraváře obuvi, tašek, kufrů, spacích pytlů, dělá dokonce i koňské postroje a sedla. Je to pan Lukáš Pětioký, Žižkova 151, Pardubice - Svítkov. Z HK jste v PA za 20 minut vlakem, od nádraží jede do Svítkova MHD č. 8. Pán opraví všechno a opravdu precizně. Měla jsem u něj už několik oprav a pokaždé spokojenost.
Jinak, pokud Vám upadl jen ten plíšek /držátko/, zkuste tam dát třeba i očko z provázku. Prostě něco, čím by šlo se zipem popojíždět. Tohle zvládnete jistě sama. Jaga.
@lubos: Omlouvám se, nevšimla jsem si, že to očko je napůl odlomené. Myslela jsem si, že stačí navléknout nějaká šňůrka. Takhle je třeba vyměnit jezdce, jak lidé psali. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.