Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojeni zasuvky

Od: pegos
Jsou v zásuvce modrý a žlutý kabel správně nebo obráceně?
Zapojeni zasuvky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Barvy jsou správně. Modrý kabel tam nevede, je to jen propoj z ochranného kolíku na pravou zdířku (soustava TN-C).
Ale to zapojení se mi teda moc nelíbí.

Ten modrý tam pravděpodobně vede, není to jen propojka. Jen to není moc zřetelně vidět. Jinak souhlasím, že to asi zapojoval Pat s Matem.

Zapojeni zasuvky #2
Vzhledem k tomu, že modrá izolace končí kdesi před plíškem, který vede k ochrannému kolíku (a nikde jinde není vidět) a přijde mi, že pod horním šroubkem vidím vodič, tak si pořád stojím za svou teorií propojky :)

hodnocení

0x

Pokud je to třívodičově, tak je to špatně, zelenožlutý musí být na kolíku a modrý na zdířku.

...ale vždyť to tak je.

21.05.26 09:39
Zapojeni zasuvky #3

OK, měl jsem si to zvětšit, sorry.

ka
hodnocení

0x

1. to hnědý nahoře je co

2. to oholený veprostřed je co?

Jedině změřit, nemůžeme vědět co a jak je ne/zapojeno... to je jako radit operaci nádoru po diskusním fóru. Tvl

to může být taky fatální rada

Zapojeni zasuvky #4
2. To "oholený uprostřed" je ochranný kolík *smich* je stříbrný a něco se v něm odráží

hodnocení

0x

Z jaké perspektivy je brána ta fotka?

Kolík (zemnící) vypadá jako by byl uprostřed v jedné rovině ze zdířkami L a N.

Vím, že to tak není, ale jak se vám taková fotka podařila?

Vždyť je normálně vyfocená shora, já na tom nic zvláštního nevidím. Kolík začíná ve výšce pravého horního šroubku.

Ano, ale odlesk na tom kulovém zakončení je vidět víc, než pata kolíku ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]