Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuková izolace stěny

Od: ajka5®

Pokoj 450x265 cm v panelovém domě sousedí se schodištěm, kde je současně i výtah, jehož častý provoz ruší. Potřebuji zmíněnou stěnu zvukově izolovat a tím aspoň částečně snížit rušící zvuk výtahu, ale samozřejmě nevím jak. Třeba někdo poradí vhodný materiál i postup, šikovný bratranec je ochoten se do toho pustit. Děkuji za rady!

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nefunguje, kolajnice vytahu su spojene s panelmi, hluk je v celej konstrukcii. Pomoze vymena vytahu za moderny. Urobite izolaciu steny, hluk pojde stropom. Izolovat stenu ma vyznam pre hluk sireny vzduchom, ako hudba, tv , rozhovor, parenie slonov vedla a podobne

15 let jsem bydlela v 10.patře panelového domu, ve 3+1. Ložnice byla nejzasší místností bytu. A přesto jsem slyšela, jak někdo čurá. Bylo to v době dovolených, sousední byt i byt nede mnou i pode mnou, byly prázdné. *smich2*Jednou jsem potřebovala a slyšela, jak vedle vrtají. Obešla jsem dům a vrtali ve 3.patře na druhé straně domu. *hej* Já jsem přesvědčená, že pro odhlučnění neuděláte vůbec nic

tm
To jste odcházela cely panelák kvůli vrtání?

Představ si, že ano. Je pravdou, že to bylo, co já vím, před 50ti lety, tak nějak a vrtačka, s chlapem, který to umí, to byl zázrak. :-D

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, viz odkaz (kde jde o strop, ale i tak to platí v tomto případě) zjistíte, že je to poměrně zbytečná a finančně náročná akce bez požadovaného efektu. Zdravím!

poradte.cz/...

hodnocení

3x

Počkejte na výměnu výtahu za nový typ, bude klid ... zkušenost u nás. Ložnice, za stěnou výtah z roku 1975 a schodiště, hluk a rušení spánku... rok 2011 a nový výtah na stejném místě... klid, nevíme, kdy jezdí; už 15 let ...takže tak. Záleží, kdy u vás dojde k výměně výtahu

hlava
hodnocení

0x

Mezi protihlukovou stěnou a beton. panelem musí být dutina

hodnocení

0x

Takhle jsem dělal dvě místnosti.Druhý obrázek (zelený) jsem vytvořil rošt kvůli odskoku od zdi. první je ůplně jednoduchý. Za latě hlavně pod vruty, je dobré dát molitan nebo jiná protihluková izolace. Mezery je možno vyplnit polystyrenem nebo skelnou vatou. Šikovný bratranec si poradí. Přeji mnoho kutilských ůspěchů.

Zvuková izolace stěny
Zvuková izolace stěny #2
0rion

No hezký to máte, ale nenapsal jste, proti jakému hluku to bylo a jaký to mělo efekt. Jinak pěnový polystyren má minimální útlum, lepší je minerální vata (ještě lepší lisovaná minerální vata).

Já jsem to dělal víceméně z estetických důvodů. Ale i když jsem tam nedal (mimo molitanu pod prkna) žádnou protihlukovou výplň tak to hodně omezilo hluk. Ale jak bylo napsáno v jiných přízpěvcích hluk v paneláku se nese stropem-stěnami-podlahou a stoprocentní odhlučnění není možné. Poslal jsem to pouze jako ukázku jednoduché konstrukce.

up2609 - takže zbytečnost pro tazatele, jen se chcete předvést.

tm
To jsou palubky či co to je?

Jedná se tyto panely Nástěnný a stropní panel dekor Edelweiß 260 x 20,2 x 1 cm já je mám z OBI tím nedělám reklamu, ale je to tím, že ho mám kousek. Mají je i v xxxhausech, xxxmaxech viděl jse je i xxxbachu.

Poradna je od slova PORAĎTE. Takže já RADÍM jednu z možností jak obložit stěnu. Zda si za ni dá minerální vatu nebo třeba foukanej polystyren to nechám na jiných.

Zajímalo by mě jaké zkušenosti má třeba Ferax. Může poradit i někdo jiný

0rion
hodnocení

0x

Jak už bylo zde několikrát uvedeno, před odhlučňovacími pracemi je vhodné pozvat si specializovanou firmu. Jinak je klidně možné, že do toho investujete nemalé peníze a efekt bude mizivý. Firma je schopna změřit, který zvuk k vám proniká jako zvuková vlna šířená vzduchem, a který zvuk k vám proniká ze skeletu domu. Pak posoudí, zda vámi uvažované odhlučnění vůbec dává smysl a případně navrhne něco jiného.

hodnocení

0x

Ještě mě napadlo, já sama mám vestavnou skříň, plnou hadříků, na zdi z ložnice na chodbu. Když tam přibyla, byl hluk mnohem menší. Ale s výtahem nic moc neuděláš.

hodnocení

VŠEM VÁM DĚKUJI ZA SNAHU PORADIT ! ! ! Ajka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]