Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pletivo bez zapleteného napínacího drátu - jak na to?

Od: tm
Budu dávat pletivo bez zapleteného napínacího drátu. Všude v návodech je, že pletivo rozbalit podél plotu a pak postavit a přichytit. Jenže já nemám podél plotu prostor pro rozbalení role. V obchodě mi poradili, že mám najít volný flek, tam roli rozbalit a zase ji smotat a pak ji lze už odmotávat ve stoje a věšet na ND. To chápu, ale proč se musí nejdřív rozbalit a pak zase sbalit? Děkuji za vysvětlení.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

Protože ta oka jsou složena na krátko. Takže rozbalit po kouskách natáhnout porovnat oka aby dráty nebyly přetočené a zabalit pro natahování. Jakmile to rozbalíš jak je doporučeno hned pochopíš proč to děláš.

tm
hodnocení

Ok. Budou to úseky cca 15 a 20 m. Je lepší dát napínací ráčnu na oba konce ND nebo stačí na jeden. Mám koupenou radši na oba konce, ale nám trochu obavy, jak to půjde napnout, když na jedné straně to bude držet jen v ráčně a ne na pevném sloupku.

111®
hodnocení

0x

na takovou délku dejte ráčny doprostřed a napevno na kraje

tm
hodnocení

Jak doprostřed, když se to na tu ráčnu navíjí z jedné strany... podle návodu stačí pomalu jedna ráčna na každých 25m
trtr
Zdravím, jsem stará škola, tak doporučím:
eshop.posamo.cz/...
Próz koukejte pár plotů v okolí, hned budete vědět, co a jak, nejen kvůli napínaní.

111®
hodnocení

0x

No na jeden sloupek 2 racny ovládáním k vám. Jedna se bude navíjet doprava druhá doleva. Dlouhý drát se spojuje blbě pokud prochází sloupkem. Dáte na každou stranu sloupku jednu. Já si tam navařil plochách a napínáky přišrouboval. Ale mam lešenářskou trubky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]