Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
prosím vás potřeboval bych dodatečně napojit kondenz z bojleru do odpadu. Bojler máme na chalupe v jedne mistonsti, ale máme tam jen malý soudek, a chceme to vyřešit tak, žeby jsme hadičku navedly rovnou do odpadu, který vede cca 3m od bojleru.
Natrefil jsem na netu viz obr. a něco takoveho by ná bodlo, jenže jak se to pak připevní na ten stavající odpad/svod, o průmeru myslím, že je cca 120mm, nevím přesně neměřil jsem.
Ještě se nabízela variata provrtat skrz zed a napojit to na odpad co vede ze sifonu dřezu, jenže je to by bylo moc práce.
Děkuji

1x
Ono není úplně nejlepší nápad napojit odpad z pojišťováku přímo do odpadu. Dost často se stává, že začne ventil propouštět a když to není vidět, teče to vesele do odpadu a pozná se to až za rok při vyúčtování vody. Při placení se potom usmívejte.
Vykrouží se díra do stávající trubky a tohle se na ni přilepí. Ještě se to přitahuje nahoře a dole eska páskou kolem dokola. Ale to výrobce nepředpisuje to je spíše pojistka.
aha prilepit, no to se mi nechce lepit, pochopil jsem dle popisu, že se poze napojí, bez lepení apod
Ok
takže se ti nic nechce dělat ani zaplatit ale rozumovat internetem budeš hodiny a hodiny
Ko
Ps: podle normy se dělá sifon a musí být vidět ta odkapávající voda. Cokoliv jiného je amazerizmus a bastl. Třeba vyřazení zpětné klapky na vodoměru tedy voda může tlačit zpátky do vodovodního řádu A ušetří se i za expanz co. ale otázka je jestli vodoměr má zpětný chod a zda je tolerováno (typicky u podružných v BD, ne v RD)
jak nechce, jak neplatit? to není pravda ![]()
psali, že se napojuje bez lepeni, pouze se odvrta a pripevní nejakou vnitrní maticí, to mi nebylo jasne jak?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.