Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dokončení WC

Od: dean®
Zdravim,
potreboval bych od vas zkusenejsich poradit, jak pokracovat v dokonceni wc mistnosti. Potrebuju jiny nadhled... trubky napravo jsou plynove potrubi, plyn mame odhlaseny a zaplombovany. Mel jsem v planu lepidlem v pene prilepit na fakt nerovnou zed 1cm pevnejsiho polystyrenu, pretahnout lepidlem, perlinkou, stuk a barva. Je tam opravdu spatny pristup.
Problem mi taky dela ten roh, napadlo me rozrezat sdk pasky, poskladat dokola a zatmelit.
Ytong je napenetrovany, pretahl bych stukem a vymaloval.
Strop je pripraveny na podhled, je tam taky trubka na vetrak, kterou jsem uplne nedomyslel, takze ji proste asi zavru a vykaslu se na to.
Diky za vsechny pripadne rady, za mesic cekame mimco a trosku mi tece do bot.

Dokončení WC
Dokončení WC #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Já bych to nechal udělat firmou a komplet celé.

Už jen ta 3m hadice na propojení k nádržce WC je hnus a možný zdroj vyplavení dobudoucna.

V plánu bylo tlustej polystyren lepit nad ty nedokončené obklady? A strop zaklopit SDK? Nebo strop bude zaklopen v úrovni obkladů? Nebude pak nízko? Kde jsou dveře? Jak to vypadá z jiného pohledu?

Proč nechcete využít odvětrání, když už je tam trubka? Přece stačí do SDK větrák a kus nějaké hadice vzduchotechniky na propoj?

Kolik na dodělání zbylo financí?

hodnocení

Neplánuju firmu, bohužel finance jsou omezené...
hadice je hnus, ale co už. Tlustej ne, pouze 1cm, strop zaklopím SDK. Foceno ze dveří.
Nějak mě nenapadá, jak napojit tuhle hnusnou trubku na klasické odvětrání, stačí klasická hliníková harmonika?
Díky

Také bych zvolil raději firmu.

Mimochodem, to je v paneláku? Vy tu stupačku kompletně znepřístupníte.

To, že vy máte plyn odpojený, ještě neznamená, že 1) jiný nájemník plyn nebude chtít 2) že nebude přístupné plynové vedení

Stejně tak ventilace - to je v bytovém domě společné zařízení a nestačí tam namontovat větrák, jak se vám zamane ...

bear

Nejsem stavař, ale hliníkovou harmoniku jsem viděl u pár bytů, kde jsem se občas nachomejtnul k vůli elektrice.

Já sám mám odtah pomocí takových plochých hranatých trubek.

ventila.cz/...

ventila.cz/...

A nejde tak o hnus, ale spíše o strach z vytopení. Alespoň bych vyměnil tu hadici za nerez vlnovcovou trubku, která je doživotní. Hadice může změnou tlaku v potrubí časem prdnout. Mám zkušenost, že oplet zoxidoval, volná vlákna opletu propíchla vnitřní šlauch a už to stříkalo. Hadice se hejbe, jak záchod náhle zastaví dočerpání vody. Dělá takový malý záškub. Takže je to takove... no... preventivně měnit nebo udělat líp je prevence vytopení bytu pod tebou.

Pokud nejsou peníze, tak bych to nechal a šetřil. Pak vše hromadně načisto, až se naspoří.

Dále jak píše @vibe2

hodnocení

0x

Vám se líbí fotky "naštorc"? Proč je neotočíte jak mají být, máte tam na to tlačítka. Proto je tam admin před časem dal, ale lidi na to stejně kašlou. Jen ať si rádci stoupnou na hlavu že. Poradit chcete, ale neulehčíte to.

bear

Taky proč nefotí celkovější náhled? Proč dva detaily minimálně rozdílné jednoho a toho samého kouta?

To je jako svědí mě na ruce a lidi vyfotí rozmazané makro ze 2cm...

Nicméně nejsou peníze a situace jak to složit není jednoduchá z hlediska přístupnosti stupaček, nějakého funkčního řešení, aby tobylo i hezké a technicky vyhovující (aby to nebylo slepené provizorium tzv. zas "na furt").

bear - ale to piš tazateli, ne mě.

bear

Já mu to píšu feraxi, jen jsem svou reakci myslel tak, že mám stejný pocit jako ty. Jestli tě to poznamenalo, tak se omlouvám ;)

bear - o mne nejde, ale píšeš to k mé reakci a píšeš to s otazníky, jako že se ptáš mne. Tak příště přemýšlej o formulaci, takhle to jako přitakání nevypadá.

bear
hodnocení

0x

A u toho pozůstatku u plynoměru. Máte tam propojku z drátu na pospojení trubek.

Dvě chyby.

Původně je vidět, že jedna objímka byla ne na kolínku, ale vejš na obroušené části trubky. Na fotce je to vidět. Na kolínku nikdo barvu neobrousil a tak svorka nemá kontakt. Kdyby se dostalo na nějakém kotli či sporáku s el. troubou napětí na trubku, tak tam bude nebezpečné dotyku. Propojka tedy není funkční z elektrického hlediska!

Druhá chyba je, že samotná propojka musí být vodivě spojená do MET svorkovnice. Musí být přizemněno.

Je možné že je to přizeměno jinde než u plynoměru vzhledem k tomu že je v koupelně. Propojka jako taková být ale nemusí dnes ji nahrazuje rozpěra.

bear
16.05.26 23:12

:)

kutil
hodnocení

0x

A když už taková rekonstrukce a plyn máte zrušený, tak bych odstranil plynové vedení od plynoměru do bytu. Pozval plynaře a nechal odstranit trubku k plynoměru a "T" kus uzavřít ucpávkou.

A u toho rohu, bych odstranil co nejvíc pěny a itongu, a udělal to strjně jako u spodního hnědého obkladu.

U té hadice by měl být ventil s páčkou (z fotky se nedá rozeznat, jestli tam je) a hadice může být kratší. Ta co tam je vypadá jako hadice k pračce.

Podle té vyzdívky a plynové trubky na WC to nevypadá jako panelákové bytové jádro, ale jako starší bytovka.

doplněno 17.05.26 08:57:

Ta trubka na odvětrání je nad profily k uchycení stropu, tak bych ji takm klidně nechal jak je a do strpu vlžil nějakou vhodnou mřížku.

hodnocení

díky za rady :)
A co ta nerovná stěna, na to byste měl nějaký nápad? to mě pravděpodobně teď trápí nejvíc
kutil

Ten polystyren není špatný nápad (pokud by to nebylo moc). Jsou polystyrény i 1cm. A na polystyren perlinku pro zpevnění. Na to natáhnout jemný štuk, pokud by jste nechtěl pokračovat dál s obklady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]