Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení dlažby na OSB

Od: venca
Dobrý den, měl bych otázku chtěl bych položit dlažbu na OSB desky. Podlaha je ze dvou desek k sobě přišroubované.
Koukal sem natřít to adhezním můstkem a polymerové lepidlo debex DUO FLEX L8600.
A vypařovat to silikonem.
Kdysi jsem takto dělal WC, ale to byla místnost cca metr x metr. Otázkou je co by to dělalo když je to v patře menší chodba tak 3x3 metry.
Důvod proč to uvažuji, že mi tu zbyla na to dlažba.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

0x

Na OSB se lepí dlažba často, není to nic neobvyklého, pouze se musí použít jak pružné lepidlo, tak pružná spárovací hmota. A OSB samozřejmě musí být dobře ochráněna před vodou, nesmí bobtnat.

doplněno 15.05.26 21:18:

Často se doporučuje na adhezní můstek nebo místo něj vrsva hydroizolace, která je jistotou, že při poruše dlažby nenasaje OSB vodu, to by totiž byl malér.

venca
hodnocení

Spíš mám strach aby to i tak nedělalo problém. Jelikož to je v patře a iidyz sem se snažil udělat rošt a dvě desky aby to bylo co nejlevnější tak není to prostě beton.
Na chatě to byla malá plocha a dřevěné prkna, která se ani nehnou. Takže tam to roky nic nedělá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]