Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně kamen, které se vám osvědčily. S přítelem na chatě máme Jotul F3. Jsou fajn, ale nejsou do větších prostor. Plánujeme u rodičů dát do obýváku kamna, které by měly vytopit cca 160 m². Vypočetla jsem, že pro náš starší dům by snad měly stačit kamna, které mají výkon okolo 10 kw. Každopádně mi bylo doporučeno vzít klidně kamna s malinko menším výkonem a více přikládat, než pak zbytečně oheň "přidušovat."Teď k mé otázce: vybírám mezi značkami norské Jotul a německá Leda (ještě jsem uvažovala o Dánském výrobci Morso).
Prosím jen o nějaké zkušenosti. Konkrétně jsem našla Jotul F200 a Leda Brüssel, které by se nám líbily.
Předem děkuji za sdílení svých zkušeností. Mějte krásný den, Pavlína
0x
Obdobné topenište maji třeba morso.cz/...
Nebo kanadskakamna.cz/...
Jsou to všechno topeniště co mají americke certifikace , kde se testuje na ruzné rychlosti hoření - dušení s plnym topeništěm dřeva a musi čistě hořet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.