Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Které kamna koupit

Od: paya

Dobrý den, chtěla bych poradit ohledně kamen, které se vám osvědčily. S přítelem na chatě máme Jotul F3. Jsou fajn, ale nejsou do větších prostor. Plánujeme u rodičů dát do obýváku kamna, které by měly vytopit cca 160 m². Vypočetla jsem, že pro náš starší dům by snad měly stačit kamna, které mají výkon okolo 10 kw. Každopádně mi bylo doporučeno vzít klidně kamna s malinko menším výkonem a více přikládat, než pak zbytečně oheň "přidušovat."Teď k mé otázce: vybírám mezi značkami norské Jotul a německá Leda (ještě jsem uvažovala o Dánském výrobci Morso).

Prosím jen o nějaké zkušenosti. Konkrétně jsem našla Jotul F200 a Leda Brüssel, které by se nám líbily.

Předem děkuji za sdílení svých zkušeností. Mějte krásný den, Pavlína

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

160m2 jednym tepelnym zdrojom? V jeho okoli bude na nevydrzanie a kdesi v rohu stale zima.

paya
hodnocení

Na zimu máme ještě kamna na tuhá paliva, které dům vytápějí radiátory, tady tyto by spíše byly na mezisezónu - jaro, léto, podzim. V zimě by se dotápělo ještě druhými.

hodnocení

2x

"které by měly vytopit cca 160 m²"

nemělo to být 160m3?

paya
hodnocení

Dobrý den, ano teď na to koukám, mám to na papírku špatně napsáno, ale původně jsem počítala m3.

jendad
hodnocení

0x
Klidně kupte znova ty F3cb.
Obdobné topenište maji třeba morso.cz/...
Nebo kanadskakamna.cz/...
Jsou to všechno topeniště co mají americke certifikace , kde se testuje na ruzné rychlosti hoření - dušení s plnym topeništěm dřeva a musi čistě hořet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]