Nejste přihlášen/a.
původně měl být elektro pilíř umístěn v kamenné zídce přímo na rohu pozemku u vjezdu. Po konzultaci s distributorem jsme ale řešili jiné umístění, protože by pilíř mohl komplikovat vjezd a výjezd — komunikace je poměrně úzká a šířka brány je cca 4 m.
Distributor nakonec navrhl umístění pilíře cca 1–2 m dovnitř pozemku, což mi přijde jako lepší varianta než umístění přímo na rohu. Jiná možnost bohužel není kvůli vzdálenosti od místa připojení a vpravo od brány už pozemek není můj.
Chtěl bych se zeptat:
* zda takové umístění může být problém při projektování a povolování sjezdu,
* jak hluboko do pozemku byste doporučili pilíř umístit,
* a zda je pro běžný i občasný vjezd techniky dostačující brána 4 m, nebo je lepší ji udělat širší.
Díky moc.

2x
"by pilíř mohl komplikovat vjezd a výjezd"
nechápu, jak by té komplikace mohl pilíř docílit, pokud nevadí zeď, nebude vadit ani pilíř
"Distributor nakonec navrhl umístění pilíře cca 1–2 m dovnitř pozemku"
tak pokud to navrhnul distributor, tak ok, každopádně není to dnes ani zdaleka standard, nový pilíř musí být přístupný z veřejně přístupného prostoru
"Jiná možnost bohužel není"
to potom není co řešit
"zda takové umístění může být problém při projektování a povolování sjezdu"
imho pokud tam je historická brána, žádné povolení potřebovat nebudete, protože ho máte v podstatě historicky vydržený
"jak hluboko do pozemku byste doporučili pilíř umístit"
co nejmíň, protože pokud chcete kvuli němu posunout bránu, viz váš ne příliš přehledný obrázek, okradete se o vlastní plně soukromý pozemek
"a zda je pro běžný i občasný vjezd techniky dostačující brána 4 m, nebo je lepší ji udělat širší"
imho 4 m na příležitostný průjezd stačí, ale jde spíš o vytáčení, pokud bude potřeba zajet s něčím dlouhým, třeba když vám s kamionem přivezou stavební materiál
ps: já bych dal sloupek do té zdi, nemusí přece být přímo na rohu
Tak jak je to na vizulalizaci myslím je to Ok. Rozvaděč ničemu nevadí.
PS: mě by se tam líbila dvougaráž.![]()
pilíř tak jak je na vizualizaci nevadí, ale když tam bude ten parkplac, tak přece může být pilíř na konci stání (tam kde je předek auta), pokud stání nebude za plotem.
pokud budete žádat o povolení na to parkovací stání, nebo parkovací stání bude součástí stavebního řízení např. pro povolení rd, dost pravděpodobně ho nezískáte. je tam příliš blízko zatáčka a kvuli tarasu není rozhled. proto doporučuji pokud možno nežádat, parkovat tam na svém pozemku můžete i bez povolení, jen to bude neoficiální.
0x
Dal bych ho na hranici pozemku. U nás všechny sloupky na tuto hranici distributor přemisťuje právě v tomto období.vymnenuje všechny i zasekané v domech za nové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.