Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam dotaz ohledne smyslu/nutnosti vlozeni izolace (mineralni vata) mezi tramy ve stropni konstrukci. Rekonstruuji dum, kde je strop nad prizemim (tudiz podlaha 1.patra) tvorena tramovym stropem. Strhnul jsem prkenny strop s rakosem a omitkou a necham udelat SDK podhled. Z vrchni strany (podlaha 1.patra) jsem odstranil parket, prkna a skvarovy nasep a budu delat asi fermacell system - tzn. vyrovnani vrstvou inertu, pote mezivrsrva XPS a opet sypka vrstva inertu na dokonalou rovinu a fermacell desky. A ted ten dota - ma smysl nad SDK zespodu davat mezi tramy jeste vatu? Z hlediska tepelne izolace urcite ne, pokud bude izolace ve vrstve podlahy nad, ale co kvuli zvukove izolaci? Fermacell system s inertem a XPS je pry vyborny i z hlediska tlumeni kroceje protoze s tramy netvori zadne zvukove mosty. Nema ale smysl preci jenom dat treba 80mm vaty i ze spodu pro sichr, aby se v dutine mezi SDK a zaklopem nahodou netvoril buben z hlediska sireni kroceje z 1.patra?
Diky
Diky
3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
@milancukrar diky, potvrdil jste mi mou domnenku. Fermacell by tedy mel plnil 100%ucel zvukove/krocejobe izolace.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]