Nejste přihlášen/a.
0x
Ta vzpěra tam není pro srandu králíkům a ničemu nevadí (chrání polystyrenovou vložku před deformací, když se dostane voda mezi vložku a nádržku).
Demnontujte celý vypouštěcí ventyl potočením vlevo (bývá na bajonet a jde to ztuha) a odstraňte usazený vodní kámen. Když to nepomůže, ventyl vyměňte. Není drahý, určitě Vás to nezrujnuje.
0x
Dobrý den, předpokládám, že jste před montáží nového splachovače celou nádrž vyčistil od nečistot a hlavně dotykové plochy splachovače a odtoku. Jinak si poštelujte ten plovák, který je možná moc vysoko a voda jde do splachovače horem (to byste, ovšem, slyšel, že se nádržka stále napouští a přítok se neuzavře). Zdravím!
doplněno 11.05.26 14:58:
Nemáte zač. A poslouchejte, jestli se po napuštění nádržky přítok zcela zastaví a neprotéká/nekape.
kalous - jestli protéká ten napouštěcí ventil musíte jednak slyšet a také vidět. S tím plovákem by se mohlo dát manipulovat (nahoru a dolů) a jesli tam něčemu překáží (což se z fotek zdá), tak ho z části uřízněte/odbrušte. A jestli máte na konci provázku ke splachovadlu něco těžkého, tak to ten ventil může přizvedávat - nechte jen samotný provázek (bez parády) na konci.
0x
Ten napouštěcí ventil je strašný šunt a je v hrozném stavu. Vyčištění již nepomůže, chce to koupit nový. Již asi neuzavírá vodu potom to protéká přes přepad. Také ten plovák tam zavazí a podle fotek dře o nádobku. Povolit ten šroub a natočit ho dolů aby nevadil splachovadlu.
kalous - někde to dře nebo je to celé lehké (já jsem kdysi měl na spl. ventilu nahoře drátem přidělanou velkou/těžší matici).
kalous - nějak se v tom točíme a opakujete se. Tak hlavně, že to máte vyřešené a mohu se věnovat i ostatním.
0x
Potom ještě zkuste dát táhlo úplně pryč, jestli voda přestane téci. Může tlačit i samotný táhlo na ten výpustný ventil a naklánět ho do strany. Tam musí být vůle i malá do všech stran. Tím odstranění táhla zjistíte, jestli to nezpůsobuje to samotný táhlo. Již jsem se s tím i setkal, že to táhlo nedovolilo ventilu dosednout do sedla. Pokud to způsobuje, tak by se to táhlo muselo nahřívat a ohýbat. Ještě překontrolujte do sednutí celého ventilu v protikuse dole v nádrži, jestli je dobře pootočený ve všech 4 úchytech. Nelíbí se mi ten doraz na tom táhle u konce, že se dotýká očka ve ventilu.
0x
Zdravím, vyměnil jste i ten protikus, do kterého se vypouštěcí ventil upevňuje? Mám zkušenost, že i když jde nový ventil do starého upevnit pootočením, nefunguje správně. Ale je třeba odšroubovat nádržku (koupit nové upevňovací šrouby + těsnění mezi nádržku a mísu). Netvrdím, že je to tím, ale zkusil bych to.
Vy jste ho u toho ventilu neměl? Tak to pak máte asi opravdu přímo náhradu. Já měl jiný typ a tam spodní díl vždy byl. Počkejte až se tu objeví nějaký instalatér, ten už bude vědět co s tím.
Ještě se dívám na to foto - nevadí náhodou ta výztuha té vypouštěcí páčce? Nedosedne na ni, když se vypustí nadržka? Dejte výztuhu na stranu napouštěcího ventilu a ten natočte tak, aby plovák byl rovnoběžně se zadní stěnou nádržky a ničeho se nedotýkal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.