Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak upravit zahr.čerpadlo s hadicí - postřik

Od: kubinec®

Dobrý den,

prosím vás, lze si doma upravit/nastavit zahradní čerpadlo s hadicí tak, aby stačilo jen zmačknout postrikovací pistoli na koni hadici a seplo se mi čerpadlo a tahalo vodu ze sudu/nádrže?

Čerpadlo jeste nemám, ale pokud existuje třeba nějaký set, nebo lze to nějak provést, můžete prosím poradit?

Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

Čerpadlo stlakovym spínačem

hodnocení

dobře a šlo by ten tl. spinac nejak dodatečně namontovat?

riva

Šlo, ale když se takto ptáte, tak to asi nezvládnete. Tlakový spínač na výstup čerpadla a přes jeho kontakty napájet čerpadlo. Pro bezpečí přes jistič i chráníč.

Je tam 230V, je tam mokro a elektrika zabíjí.

hodnocení

tak jiste, ale dám si pozor ;)

hodnocení

0x

Řekl bych že něco takového, Tlakový průtokový spínač.

cerpadlo-cerpadla.cz/...

Jsou i levnější varianty

hodnocení

takže namontovat na vystup z čerpadla a zapojit do el. sítě a hotovo? Je to tak jednoduché?

hodnocení

natrefil jsem na toto - allegro.cz/...

opravdu to bude fungovat, když se zmáčkne např. postrikovaci pistole?

Není zapotrebi jeste něco? Vždyt v hadici po zmacknuti pistole není žádný tlak aby zařízení dostalo nějaký "pokyn"*nevi*

Jak upravit zahr.čerpadlo s hadicí - postřik
Jak upravit zahr.čerpadlo s hadicí - postřik #2

Zde celkem podrobný návod, sic jiné čerpadlo.

re4zon
hodnocení

0x
Neni treba nic vymyslet a montovat, staci koupit automaticke cerpadlo, treba GARDENA 4700/2 inox automatic je primo do sudu.
hodnocení

ted na nej koukám, ale nic se tam nepíše,že pro případný postrik napousteni stačí otverit konec hadice.

potrebuji mít čerpadlo neustale v síti a kdykoliv jak budu chtít si napustit popřípadě postrikat zahradku

čepadlo usí být pokud možné přenosne, ponevadž mám i nadoby s otvorem jen na hadici a pripadně čerpat vodu ze studny, proste mám toho více*zmateny*

mm

To čerpadlo má automatické spínání (při poklesu tlaku, tj.po otevření kohoutu hadice) a vypínání (po uzavření hadice a vzrůstu tlaku). Tedy přesně to, co potřebujete.

111®
hodnocení

0x

Po zavření postřikovače ještě čerpadlo dobíhá pár sekund a nazlakuje hadici. Po stisku postřikovače tento tlak zmizne a čerpadlo se spozdenim sepne. Co je na tom nejasného. Fizyka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]