Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde tenhle vysavač opravit? Poradíte servis?

Od: lux
Dobrý den. Mám doma roky starý vysavač Electrolux. Nevím přesně kolik má let, jen vím, že už v minulosti býval problém se zavřením. No já byla nucena vyměnit sáček do vysavače a normálně jsem ho zavřela napevno a držel a jednou jsem s ním vysávala celý byt od poslední výměny nového sáčku a podruhé, když jsem přišla k vysavači, tak byl otevřený, sám se otevřel, tak jsem zkoušela ho zavřít a od té doby to nejde. Vysávat s ním také bez zavření nejde. Už jsem to zevrubně probírala s chatgpt, posílala fotky, zkoušela, no ve výsledku tam není na co přijít. Zkoušela jsem vytáhnout filtr i sáček a i tak vysavač nejde zavřít a to jsou jediné pohyblivé části, které se dají úplně vyndat.A pak ještě tam kde by to mělo jít zaklapnout, tak tam je taková mezera, že to prostě logicky zavřít nemůžu, ale tu mezeru nic nezpůsobuje. Tak se spojím s nějakými servisy tady na Kladně a pošlu jim fotky a nejlepší bude, když najdu nějaký servis, kde to přinesu osobně a oni to skouknou a řeknou narovinu, jestli s tím jde něco dělat.Nemá smysl platit výjezd opravářů, když nakonec to třeba vůbec nepůjde opravit. Máte někdo zkušenost s nějakými servisy na Kladně, kde se dá přinést spotřebič osobně? Jinak mi samozřejmě nezbyde než koupit nový vysavač, ale chci vědět, jestli se tento dá ještě opravit. Případně, jestli někdo máte zkušenost s tímhle typem vysavače, že je třeba známý tím, že je poruchový. Zatím používám zametač na koberce. Řada Electrolux PowerForce Parketto se prodávala zhruba v období cca 2012–2017. Samotná řada PowerForce Parketto: přibližně kolem 2017–2018 byla stažená z nabídky, filtry E12 se ale dál vyráběly jako náhradní díly, i když už se vysavače neprodávaly.Díky předem za odpovědi.
doplněno 03.05.26 16:39:

Jinak ještě vypadá to, že filtr není zastrčený nadoraz, zkoušela jsem to různě, i otáčet a stejně nic.

Jde tenhle vysavač opravit? Poradíte servis?
Jde tenhle vysavač opravit? Poradíte servis? #2
Jde tenhle vysavač opravit? Poradíte servis? #3

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych řekl že je chyba v tom filtru-není tam nadoraz.A on nejde zacvaknout za ty zobáčky?

Jde tenhle vysavač opravit? Poradíte servis? #4
bear

Byl jsi rychlejší *smich*

lux
hodnocení

Jó, zavřela jsem to nadoraz. Děkuju moc za vaše rady, moc jste mi pomohli. Ano, ten filtr jsem zamáčkla přesně do těch všech zobáčků až to cvaklo. Bylo to tím filtrem, že nebyl pořádně dole a nebyl ukotvený v zobáčkách. Pak už když jsem pořádně upravila sáček, aby nikde nebyl nahoře a nepřečuhoval, tak mi to taky nešlo zavřít, ale už jsem viděla, že už to jde k tomu, předtím tam byla mezera a nešlo to ani přiblížit a teď už to šlo k tomu a cvaklo to, ale hned to zase vyletělo. No mě až po chvíli napadlo to nezkoušet silou rukama, ale normálně jsem tam dala nohu na ten poklop, ale ne celou vahou a obouma rukama a najednou cvak a je to zavřené. Zavřela jsem to až nohou. Rukama jsem asi netlačila rovnoměrně a nohou uprostřed-chodidlem jsem to zavřela. No hurá, konečně a nemusím ani k servisákovi to nosit. Jsem měla chvíli pocit, že jsem se ocitla v posilovně, jak mi to dalo zabrat. Tenhle typ vysavače značky Electrolux je o tom, že i milimetr když je špatně, tak se to nezavře. Tak teď už vím jak na to příště a na co dát pozor. Ještě jednou děkuju. :)

03.05.26 18:17

*palec* není zač

bear
hodnocení

2x

Na fotkách ti ten modrej HEPA filtr nesedí v gumě, ale je povyskočen o 3-4mm.

Nejde to zavřít k vůli němu?

Patří vůbec k tomuhle modelu vysavače?

Zkus zavřít bez HEPA filtru.

lux
hodnocení

A bude tam teda pojistka, zavřít to nešlo, když byl vyndán filtr i sáček. Musí tam být oboje. No už to nebudu otvírat. :D

riva
hodnocení

0x

No jo ženská. Tady je každá rada drahá. Pokud umíte vařit, pozvěte souseda a ten se na to koukne.

kutil
hodnocení

0x

"Jinak ještě vypadá to, že filtr není zastrčený nadoraz ..."

A když tam není filtr, tak jde zavřít?

Pokud to jde zavřít bez filtru, tak závada spočívá v tom, že je použitý špatný filtr, nebo je filtr správný, ale špatně nasazený.

bear

Většina vysavačů bez filtru nebo sáčku zavřít nejde. Vyjede zobáček, aby to nešlo, když není pytlík a filtr.

Takto je zajištěno, aby nikoho nenapadlo vysávat prach přímo do motoru, který by ho zničil nebo tam zahořel.

Třeba Zelmer.

lux
hodnocení

Tenhle vysavač je hodně starý, ale celou dobu fungoval a i funguje, ale vysávat můžu jen když je dekel zavřený. Někde jsem četla, že někdo tam prostě obmotal izolepu a co nejvíc přimáčkl dolů, aby to drželo a takhle prostě luxuje. Když vyndám sáček i filtr, problém přetrvává. Když tam mám sáček i filtr správně nandaný, zkoušela jsem různě přetáčet, mačkat, dávat na druhou stranu, sáček jsem také zkoušela různě, tak stejně pořád nejde zavřít. Páčka co tam drží pytlík je pevně daná, s tou se nedá vůbec hýbat. Jediné je ten poklop, tam je jen to open a jen se tam dává lehce k vysavači pohyb pro otevření, ale to nemá vliv na nic. Prostě není tam žádný viditelný problém. Nejde zavřít nijak. Izolepa nemá takovou sílu, aby udržela přimáčknuté víko, tak mě napadá možná lepící páska na koberec? Ale jako první najdu servis, kde se domluvím, že se mi na to nějaký odborník koukne, jestli vůbec je to k opravě nebo na vyhazov na sběrný dvůr.

dekl
Tak bude asi chyba v tom deklu v tom mechanismu co zacvakava a vycvakava. Chce to nekomu ukazat kdo ma na to mysleni (neni to urazka, ja treba zase neumim kombinovat barvy)
lux
hodnocení

to dekl: Jak neumíte kombinovat barvy? :D No nemám technické myšlení, to přiznávám bez mu..ní. Ale jako laik prostě nechápu, co je tam za problém, když jsem to fakt zkoušela víckrát a ještě jsem fotila spoustu fotek, probírala to s chatgpt a ten mi přesně vypisoval, co vše může být za problém a stejně nic. :D

dekl
Myslim tim treba obleceni. Mam to mechanicky natrenovane, ale logiku v tom nevidim proc se hodi to a to a ne ono

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]