Nejste přihlášen/a.
doplněno 03.05.26 16:39:
Jinak ještě vypadá to, že filtr není zastrčený nadoraz, zkoušela jsem to různě, i otáčet a stejně nic.
Jó, zavřela jsem to nadoraz. Děkuju moc za vaše rady, moc jste mi pomohli. Ano, ten filtr jsem zamáčkla přesně do těch všech zobáčků až to cvaklo. Bylo to tím filtrem, že nebyl pořádně dole a nebyl ukotvený v zobáčkách. Pak už když jsem pořádně upravila sáček, aby nikde nebyl nahoře a nepřečuhoval, tak mi to taky nešlo zavřít, ale už jsem viděla, že už to jde k tomu, předtím tam byla mezera a nešlo to ani přiblížit a teď už to šlo k tomu a cvaklo to, ale hned to zase vyletělo. No mě až po chvíli napadlo to nezkoušet silou rukama, ale normálně jsem tam dala nohu na ten poklop, ale ne celou vahou a obouma rukama a najednou cvak a je to zavřené. Zavřela jsem to až nohou. Rukama jsem asi netlačila rovnoměrně a nohou uprostřed-chodidlem jsem to zavřela. No hurá, konečně a nemusím ani k servisákovi to nosit. Jsem měla chvíli pocit, že jsem se ocitla v posilovně, jak mi to dalo zabrat. Tenhle typ vysavače značky Electrolux je o tom, že i milimetr když je špatně, tak se to nezavře. Tak teď už vím jak na to příště a na co dát pozor. Ještě jednou děkuju. ![]()
2x
Na fotkách ti ten modrej HEPA filtr nesedí v gumě, ale je povyskočen o 3-4mm.
Nejde to zavřít k vůli němu?
Patří vůbec k tomuhle modelu vysavače?
Zkus zavřít bez HEPA filtru.
0x
"Jinak ještě vypadá to, že filtr není zastrčený nadoraz ..."
A když tam není filtr, tak jde zavřít?
Pokud to jde zavřít bez filtru, tak závada spočívá v tom, že je použitý špatný filtr, nebo je filtr správný, ale špatně nasazený.
Většina vysavačů bez filtru nebo sáčku zavřít nejde. Vyjede zobáček, aby to nešlo, když není pytlík a filtr.
Takto je zajištěno, aby nikoho nenapadlo vysávat prach přímo do motoru, který by ho zničil nebo tam zahořel.
Třeba Zelmer.
Tenhle vysavač je hodně starý, ale celou dobu fungoval a i funguje, ale vysávat můžu jen když je dekel zavřený. Někde jsem četla, že někdo tam prostě obmotal izolepu a co nejvíc přimáčkl dolů, aby to drželo a takhle prostě luxuje. Když vyndám sáček i filtr, problém přetrvává. Když tam mám sáček i filtr správně nandaný, zkoušela jsem různě přetáčet, mačkat, dávat na druhou stranu, sáček jsem také zkoušela různě, tak stejně pořád nejde zavřít. Páčka co tam drží pytlík je pevně daná, s tou se nedá vůbec hýbat. Jediné je ten poklop, tam je jen to open a jen se tam dává lehce k vysavači pohyb pro otevření, ale to nemá vliv na nic. Prostě není tam žádný viditelný problém. Nejde zavřít nijak. Izolepa nemá takovou sílu, aby udržela přimáčknuté víko, tak mě napadá možná lepící páska na koberec? Ale jako první najdu servis, kde se domluvím, že se mi na to nějaký odborník koukne, jestli vůbec je to k opravě nebo na vyhazov na sběrný dvůr.
to dekl: Jak neumíte kombinovat barvy? :D No nemám technické myšlení, to přiznávám bez mu..ní. Ale jako laik prostě nechápu, co je tam za problém, když jsem to fakt zkoušela víckrát a ještě jsem fotila spoustu fotek, probírala to s chatgpt a ten mi přesně vypisoval, co vše může být za problém a stejně nic. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.