Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak připojit odpad

Od: pavelh* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, rád bych požádal o radu s propojením sifonu s odpadní rourou. mám rozdílné průměry - 40 a 55 mm. koupil jsem redukci, ale nevím, jestli stačí do odpadní roury nastrčit (je tam těsnění) nebo jestli se doporučuje i použití lepidla nebo jiného přípravku. Díky za info

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rob*
hodnocení

2x

Zdravím, pokud je tam těsnění jak píšete, tak už není potřeba lepidlo dávat.

Po připojení vyzkoušejte naplnit po okraj dřez (umyvadlo) a najednou vypusťte, po dobu vypouštění pozorujte spoj, mělo by to být OK

pavelh*
hodnocení

díky za rychlou reakci. nevadí, že těsnění přiléhá na čelo redukce a není přetažené přes obvod? redukce a vývod jdou do sebe úplně přesně a přes těsnění už redukci nepřetlačím

hanher*

Přesně tak, bez lepidla.

Užší průměr jde jistě do toho širšího, tudíž se nemusíte obávat trubky do sebe pouze zasunout.

lerak*

Zkuste máznout těsnění vazelinou, např. A4

hop®
hodnocení

1x

Nějak jsem usoudil, že ze zdi nekouká klasické kolínko, ale "sifonové koleno". Pokud je to tak, stačí z něj vydloubnout gumu s vnitřním rozměrem 50 a za pár korun koupit tuto manžetu s vnitřním rozměrem 40.

Na namazání doporučuji koupit speciální "mazadlo" na odpady s těsněním (tzv. HT systém), při instalaci vypadá jak indulona a usnadní nasazení trubky do gumového těsnění, po vyschnutí funguje jeko další těsnící hmota. Vazelína A4 je určena spíše na kovová ložiska při styku s vodou, neznám přesně její vliv na gumu, navíc nezaschne a nevytvoří podobný efekt jako mazadlo na HT.

doplněno 28.07.10 17:52:

Omlouvám se, pokud již redukci máte, samozřejmě ji použijte, nemusí do odpadu vlézt celá, pouze její užší část. Každopádně použijte zkoušku těsnosti vypuštěním plného dřezu, jak už bylo doporučeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]