Nejste přihlášen/a.
3x
jj, znam pravdepodobne.
Krumpáč a na te špici je nasazena/navařena trubka.
Je to skvela vec, kamen nekamen, vykopete cokoliv!
co je na tom zvlástniho?
Pokud není tazatel lopata, sežene si krompáč a pořádnou trubku a může jet bomby!
0x
milane
.
sakovák mám taky, ale s ním neroz-ebu např nějaky kamen apod.
ta trubka na krompáči je prostě boží ![]()
kk, hjasně souhlas, Kdo nezkusil, neuvěří, kdo zkusil, nic jiného nechce.
Sakovák je na něco měkkého.
0x
u nás se krumpáči na železné trubce říkalo pajcr, i když běžně lidi pajcr říkají páčidlu, páčidlu jsem říkali páčidlo. ![]()
tenhle nástroj jsem nikde neviděl prodávat, ani na webu ani v obchodě.
je to nepostradatelný nástroj všude tam, kde se kope a v zemi jsou překážky jako kameny, cihly, kořeny...
účinnou silou je hmotnost celého nástroje, případně také ostrost, pokud chcete přesekávat kořeny
budu rád, když sem pod můj komentář napíšete názvy, jak tomu říkáte vy. děkuji.
No jasne, pajcr. Ono to je univerzalni i na paceni. Pneumatiky na traktor se s tim nandavaji jedna radost. Kdyz neni hever, staci spalek a pajcr a zvedne se cely bok auta najednou a konec koncu cim jinym pacit sutry ze zeme nez take time. Je to univerzalni a nepostradatelny nastroj na jakoukoliv hrubou praci.
Mala pacidla jsou bud pacidla nebo montpaky.
0x
Shodou okolností taky v nejbližší době budu kopat díry na sloupky. Tak jsem dnes ještě zkoumal, co je třeba, co mám a nemám. Krumpáč a trubku, úzký rýč, vrták na sloupky (ruční, leč bytelný). Co ještě doporučovali a nemám a nezkoušel jsem, je na trubce přivařená sekera (s ostřím kolmo na osu trubky), prý je to výborná věc na kořeny.
Jsem k tomu poněkud skeptický, mám docela praxi v dobývání pařezů a seknout kořen (kolmo na osu) nabroušenou motykou není zrovna snadné. Ale jsou kořeny a Kořeny... Já budu mít problém píš s kamením, porost jsem odstranil už před lety a pokud tam nějaký kořen zbyl, bude už totálně rozpadlý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.