Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teplá voda 1000 Kč za kubík

Od: venca

Bydlím v paneláku a přišlo mi vyúčtování, kde vychází kubík teplé vody na 1000 Kč (a to nebydlím v Praze). Psal jsem na správu a odpověď přišla tato:

"poskytování teplé vody činí 30 % a spotřební složka 70 % nákladů. Základní složka nákladů na vodu spotřebovanou na poskytování teplé vody činí 0 % a spotřební složka 100 % nákladů.
Ve Vašem případě vidíte rozúčtování v příloze od f. XXX s.r.o.
Cena za TV se skládá z energie k ohřevu : základní složka 30% podlahová plocha bytu pro TV
Spotřební složka 70% = spotřeba odečtená na vod. TV
a dále spotřební složka = spotřebovaná voda jako surovina 100% = opět odečet spotřeby na vodoměru TV. Čísla vidíte v příloze ...
Součet těchto hodnot dá ve Vašem případě částku XXX Kč
Obecně se ze způsobu výpočtu dá vyvodit, že pokud máte malou spotřebu TV v m3, je cena za m3 vyšší než v případě, pokud byste měla větší spotřebu.
Ve stejném bytě s větší spotřebou - konkrétně bylo v tomto bytě spotřebováno 12,60 m3 teplé vody - zde vychází cena za 1m3 TV = 618,83 Kč.
Náklady na ohřev ZS - jednotková cena ( podl. plocha bytu 71,46 m2) je stejná jako ve Vašem bytě. Náklady na spotř. složky ohřev a spotřebovaná TV jsou pochopitelně jiné - podle naměřeného množství TV v daném období...
Snad jsem to dostatečně popsal...
Z výše uvedeného vyplývá, že náklady jsou rozúčtovány správně..."

Je to dle Vás možné, abych platil takto vysokou částku, případně poraďte, jak bych to mohl vyřešit? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aha®
hodnocení

0x

Dva podobné dotazy?

venca
28.04.26 20:16
No a?
aha®

V pohodě, už jsem se i nahlásil, ale bez reakce.

ztai
Ano, ale není můj. Já platim asi 800 za kubík. Admin vidí IP takže to bez reakce i zůstane ;)

tm
hodnocení

0x
Zrovna jsem na to koukal a myslím, že to bylo taky plus mínus tisíc... prostě daň za to, aby byla tepla voda 24h denně v systému jednotky až desítky kilometrů

km
hodnocení

0x

tak máte nějakou smlouvu a ceník té firmy od které vodu odebíráte. pokud vaše spotřeba/částka se smlouvou a ceníkem shoduje, tak odpověď na vaši otázku je ano, je to možné, nebo ještě spíš je to jisté.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]