Nejste přihlášen/a.
Bydlím v paneláku a přišlo mi vyúčtování, kde vychází kubík teplé vody na 1000 Kč (a to nebydlím v Praze). Psal jsem na správu a odpověď přišla tato:
"poskytování teplé vody činí 30 % a spotřební složka 70 % nákladů. Základní složka nákladů na vodu spotřebovanou na poskytování teplé vody činí 0 % a spotřební složka 100 % nákladů.
Ve Vašem případě vidíte rozúčtování v příloze od f. XXX s.r.o.
Cena za TV se skládá z energie k ohřevu : základní složka 30% podlahová plocha bytu pro TV
Spotřební složka 70% = spotřeba odečtená na vod. TV
a dále spotřební složka = spotřebovaná voda jako surovina 100% = opět odečet spotřeby na vodoměru TV. Čísla vidíte v příloze ...
Součet těchto hodnot dá ve Vašem případě částku XXX Kč
Obecně se ze způsobu výpočtu dá vyvodit, že pokud máte malou spotřebu TV v m3, je cena za m3 vyšší než v případě, pokud byste měla větší spotřebu.
Ve stejném bytě s větší spotřebou - konkrétně bylo v tomto bytě spotřebováno 12,60 m3 teplé vody - zde vychází cena za 1m3 TV = 618,83 Kč.
Náklady na ohřev ZS - jednotková cena ( podl. plocha bytu 71,46 m2) je stejná jako ve Vašem bytě. Náklady na spotř. složky ohřev a spotřebovaná TV jsou pochopitelně jiné - podle naměřeného množství TV v daném období...
Snad jsem to dostatečně popsal...
Z výše uvedeného vyplývá, že náklady jsou rozúčtovány správně..."
Je to dle Vás možné, abych platil takto vysokou částku, případně poraďte, jak bych to mohl vyřešit? Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.