Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji,
prosím o radu, co byste mi doporučili jako venkovní nosné zdivo pro sloupek cca 50x50? Pokusím se trochu popsat současný stav : Místo kde budu tento sloupek stavět je vlastně budoucí roh domu (vázat do obvodové nosné zdi, která je z klasických cihel - 120let starých) , v současné chvíly uvnitř domu, ale po ubourání jeho části to bude opět vnější (obvodová) nosná zeď... kvůli odizolování této příčky jsem část podepřel dvěma "20" překlady a právě pod ně potřebuji tento sloupek dostavět... jde mi o to jaký materiál bude nejvhodnější v poměru cena/účelnost...
Otázka je lehce zamotaná, z toho co píšete usuzuji, že např. Ytong nebo Porotherm 44cm nebude zrovna optimální z mého pohledu návaznosti sloupu 50X50 na Vámi uváděnou obvodovou zeď klasických cihel. Můj názor je takový, že bych použil cihly stejných nebo podob. rozměrů (ale děrované), jako jsou v již zmiňované zdi, aby bylo možné starou zeď a nový sloupek alespoň hrubým působem vzájemně provázat zdivem. Když už jste formuloval výraz sloupek, možná by nebylo od věci jej provést na "mastnější" vápenocementovou maltu nebo jen cementovou, ať to něco udrží, logika v tom snad je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.