Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odražené světlo v kuklu při svařování

Od: lulek
Dobrý den, mám samostmívací svářecí kuklu Kowax a když svařuji, vidím jakoby zezadu intenzivní asi nějaké odražené bílé světlo. Je to normální, má se ke kukle vzít nějaká další clona? Přidržováním kukly u hlavy to dokážu omezit, ale je to dost nepohodlné. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Mne sa to stáva pri zváraní v interiéri. Svetlo sa odrazí od stropu. Riešil som to presunutím von, pokiaľ to bolo možné. Provizórne som to riešil pretiahnutím extra monteriek cez hlavu ala kulich. Nemal som nič lepšie a potreboval som dokončiť dva zváry. Existuju k tomu aj kožené ochrany hlavy, ktoré sa pripevnia ku kukle.

hodnocení

0x

Světlo při svařování je velmi intenzivní. Pokud máš v blízkosti něco, od čeho se může odrazit, tak je to problém.

Můžeš si vyrobit nějaký panel, buď plechový nebo pouze obvodový rám a do rámu pověsíš nějakou látku nebo kůži nebo starý koberec.

Tu svařovací kuklu máš nasazenou na hlavě? nebo držíš kuklu v ruce?

Vnitřní prostor svařovací kukly musí být co nejvíce zastíněn, protože i uvnitř kukly můžou být snímače a pokud kukla vyhodnotí, že ve vnitřním prostoru je hodně světla, tak může špatně zapínat zatmavení průhledu.

hodnocení

0x

Kukla musí být vždy co nejblíže očím, právě proto, aby se zamezilo různým světelným odrazům. Z dotazu je jasné, že toho o svařování moc nevíš, tak si to nastuduj.

hodnocení

0x
Zkontrolujte si, jestli sklíčko zatmívá po celé ploše, jestli nezůstává proužek průhledný, popř. jestli nenï škvíra mezi kuklou a zatmívacím strojkem.

hodnocení

0x

Zdravím. Taky jsem to řešil. Jednou, v zimě, jsem "zapomněl" na hlavě kšiltovku a bylo po problému. Ta kšiltovka se nasazuje až po nasazení kukly, a brání veškerým odrazům z venčí.

Sváření zdar.

kk
hodnocení

0x

první velká chyba, používat kuklu nějaký Kowax!

Používám cca 30 let Speedglas, jednoznačně za mne, to nej!

Jinak k tvému dotazu nevim, co máš za problém? Nasadiš a svařuješ a neřeš okolí, ještě jsem se s něčím takovým nesetkal

Používáte tuto kuklu? Nebo jinou? solik.cz/...

A já používám 40 let zděděnou klasickou NO NAME kuklu s oklepovou ploškou ...

lulek
hodnocení

Bohužel si nemůžu dovolit to nejlepší. Ale někdo má helmu i z Lidlu a na helmu Kowax mi řekl, že jsou dobré i konkurenční výrobce svářeček, který jinak svářečky Kowax kritizoval, že jsou nekvalitní, čínské, vyměňují se jen celé desky a raději prodávají malé MMA, protože sami vědí, že profesionální nasazení to nevydrží...

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, tazatel jen tahá rozumy a nereaguje, takže asi tak. Jakákoliv rada, stylu požádejte o pomoc místní svářeče, topenáře, školu,... je marná.

lulek
hodnocení

Nakonec jsem objevil, že lze helmu posunout blíže k obličeji a je po problému. Nevím, proč to prodávali nastavené maximálně daleko od obličeje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]