Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průtokový ohřívač

Od: bodo
Dostal jsem ohřívač a on je netlakový Jak tomu mám rozumět
Průtokový ohřívač
Průtokový ohřívač #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

K netlakovému musíte mít specialní baterii.Spíná pouštěním vody do ohřívače.zvýšením tlaku vody Na tlakový se používá normální.je pevně připojen k vodovodním řádu a spíná při otevření kohoutu Snížením tlaku vody.

111®
hodnocení

0x

Rozumět tak ze není trvale pod tlakem jako bojler. Baterie je speciální má 3 hadice.

bear
hodnocení

0x

Je to vpodstatě zásobníkový průtokáč.

Nesmí mezi baterií a ohřívačem být při uzavřené baterii tlak vodovodního řádu.

Jak tu padlo, jsou an to speciální vodovodní baterie, které bojler proplachují jen, když se otočí kohoutkem.

Mají 3 vývody. Vstup vody do baterie a z baterie studená do zásobníku a teplá do baterie ze zásobníku.

Bez této baterie toto použít nelze.

hodnocení

0x

Dostal jste celý výrobek komplet i s baterií?

Příslušné směšovací baterie zde

bodo
hodnocení

Děkuji všem, ale mám ještě jednu otázku. Můžu tohle použít jako predehrev protože bojler je daleko. Trvá to věčnost než přiteče teplá
bear
23.04.26 21:03

Ne

bodo - pro ten účel se používá "smyčka" na teplé vodě. Je to okruh od bojleru až k poslední baterii, s nějakým malým oběhovým čerpadlem. Tím docílíte, že při každém otevření kterékoli baterie, teče ihned teplá voda.

bear

Akorát u smyčky musí být zateplené trubky. Jinak smyčka předává teplo ze zásobníku stále do zdi.

A pokud mu neteče ihned teplá teď, tak si myslím, že má kovové trubky zaházené ve zdi omítkou napřímo.

asd1
24.04.26 12:47

aaa

bodo
hodnocení

Je to celé v plastu. Asi bude jednodušší použít tlakový. Ten bojler je fakt hodně daleko, přes 20m. Moc děkuji všem za rady a pomoc.

111®
hodnocení

0x

Ten beztlaky se montuje pod linku na nádobí. Tlakac je na sprchu.

vladimir2
hodnocení

0x

Pro váš účel je to zamýšleno správně, ale ohřívač musí být talkový, takový můžete vložit mezi původní přívod teplé vody a umyvadlovou baterii. Pak by tam měl být pojistný ventil.

Vladimír

111®
hodnocení

0x

Nejprve je třeba pochopit jak funguje ta 3 hadicová baterie. A hlavně ji zapojit správně. Ceky vtip je v tom ze pokud pustím studenou teče studena z přívodu studené do dřezu. Pokud pustím teplou teče studena do ohřívače a z nej ores hadici tepla do dřezu takže ohřívač není nikdy pod tlakem s uzavřenými kohouty. A pod minimálním tlakem s kohoutem tepla voda protože ta protéká.

Ještě doplním že na jeden beztlaký ohřívač se může napojit pouze jedna vodovodní baterie k tomu určená!
Po zastavení teplé vody bude ještě chvíli odkapávat voda z kohoutku, to je vlastnost nikoliv závada

hodnocení

0x
Předehřev kvůli dlouhým trubkám jsem tu řešil nedávno, s výsledkem jsem spokojený: poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]