Nejste přihlášen/a.
Dobry den, koupila sem si novy plynnovi sporak a nevim jestli ho mam vymnenit sama, nebo nechat instelatera. Jestli instalater, tak jaky a jaka by byla preblizne cena? dekuju za radu
doplněno 27.07.10 20:21:Dobry den, koupila sem si novy plynnovi sporak a nevim jestli ho mam vymnenit sama, nebo nechat instelatera. Jestli instalater, tak jaky a jaka by byla preblizne cena? dekuju za radu
doplněno 27.07.10 20:22:Dobry den, koupila sem si novy plynnovi sporak a nevim jestli ho mam vymnenit sama, nebo nechat instelatera. Jestli instalater, tak jaky a jaka by byla preblizne cena? dekuju za radu
Myslím, že nebezpečí výbuchu v případě chybné instalace by mělo laiky odradit od podobných akcí. Přepojení sporáku odborníkem, ať už z firmy či známým melouchářem z oboru by mělo být standartním postupem. Pokud bude vše připraveno na výměnu (nový sporák rozbalený, trošku vyklizený prostor, aby se dal starý sporák vysunout a nový zasunout), myslím, že výměna včetně zkoušky těsnosti od odborníka je záležitostí několika stokorun. Před plynem je dobré mít respekt! Ještě podotýkám, že podle předpisů je dnes nutné mít sporák připojen flexibilní plynouvou hadicí.
cena bude okolo 1000 kč podle ceny dopravy montéra a např. délky nové hadice a nového kohoutu a pod., kolínka na potrubí a pod jsou v řádu desítek korun. (zanedbatelné). Sama to nezvládnete, pokud se rovna nezabýváte plynařinou (což nepředpokládám).
Pokud to mám brát jako reakci na moji odpověď, tak jsem v ceně neuvažoval materiál. Pokud Tvoje reakce nepatřila mně ale tazatelce, odpovídej příště na dotaz tazatelky a ne na můj příspěvek, DÍK!
když neuvažujete materiál, je vhodnější to do odpovědi zdůranit (zapsat). Z dotazu nelze přesně soudit, co vše bude zapotřebí nově provést při instalaci nov. spotřebiče. Já odpovídal na dotaz tazatelky a vypsal jsem, co do ceny uvažuji. Mj. pár stokorun může znamenat 200 i snad 1000. Doplňuji, že doprava bývá u montérů i právě a těch pár stokorun,které se mohou objevit na faktuře. Ceny jsou různé a nikterak nízké .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.