Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace stěn

Od: lucielatiakova

Koupili jsme starší dům cca 50.let. Na stěnách jsou nalepené tapety. Někde jsme už sundali, oškrábali původní malby. Na zdi je tam něco jako sádrokarton asi Heraklit, nejsem odborník :)

Teď budeme dělat elektriku, následně chcemě opravit zdi. Je nutné perlinka- penetrace- štuk- malba? Někde jsem četla že na to jde dát tapeta která se pak přetře barvou, je to levnější a čistčí. A co strop? Tam se pak ta tapeta dá taky?

Poradíte mi někdo co s tím?

Renovace stěn
Renovace stěn #2
Renovace stěn #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Heraklit nemá se sádrošem nic splečného, většinou se používal na stropy a přes spoje se dávalo králíkářské pletivo. Ty fotky příště otočte, máte tam na to tlačítko. Nikdy jsem na stěny nedával žádnou perlinku, ani penetraci. Stěnu jsem nahodil, naštukoval ("zatočil" filcem a pak dočistil molitanem) a vymaloval. Drží to desítky let. Při rekonstrukci elektriky jsem to udělal také tak, jen je potřeba naštukovat do vytracena, aby to pak nebylo vidět. Když si s tím člověk pohraje, je to OK.

doplněno 21.04.26 13:32:

Heraklit byly desky z dřevité vlny a cementové kaše.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]