Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přípojky inženýrských sítí - otázky

Od: dominik®
Dobrý den, chystáme se stavět RD na vlastním pozemku určeném pro stavbu RD. Momentálně řeším přípojky a potřebuji de zeptat někoho kdo to již řešil, jak vše probíhá.
Elektřina:
U elektřiny EGD mám zažádáno - jak to dále probíhá? Distributor připraví výkop a osadí odběrné místo bílým přípojným pilířem na jeho náklady? Já poté zařizuji na své náklady pilíř pro elektroměr a revizní zprávu?
Voda:
Zatím nemám zažádáno. Jak dlouho trvá přípojka vody? Musím připravit výkop a vodoměrnou šachtu na své vlastní náklady? Kam ji mám umístit? To mi řeknou v rámci projektu po zažádáni?
Odpady:
Zatím nemám zažádáno. Jak dlouho trvá přípojka? Musím mít projekt domu kudy odpady povedou nebo jak se to řeší?
Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll
hodnocení

2x
Řešil jsem to už docela dávno, ale obecně žádný distributor na svoje náklady nechce dělat nic.
Stačí obvykle jednoduchá malůvka na katastrální mapu s namalovaným vedením přípojek
Řešte to hned, a uvidíte jak dlouho to bude trvat.

2024
hodnocení

2x

Tak náklady všeho jdou samozřejmě za Vámi, proč by to měl platit někdo jiný?

Přípojka vody i kanalizace se (v extrémním řípadě) dá vyřešit (včetně provedení) za několik málo dnů.

Jak bude vše technicky provedeno, to je otázka projektu, ČSN a požadavků správce daných sítí.

Projekt domu mít v podstatě nemusíte, jen se pak musí přizpůsobit tomu, kam si necháte zavést přípojky.

Takže to chce alespoň trocjhu naplánovat a přemýšlet dopředu (což je ale snad logické).

id
hodnocení

2x
Před 10 lety zažádáno u Čezu. Do 30 m udělají přípojku na vlastní náklady. Vyměřili mi délku 32 m s neobvyklou oklikou. Zkrátila jsem jim to na 29 m a udělali přípojku na vlastní náklady. Jen jsem platila 50 % ceny za plastovou bednu s hodinami.

km
hodnocení

2x
elektrina: kdyz jsem to resil naposled (myslim ze to byl eon), coz je asi 4 roky, bylo mi receni ze pripojka na hranici pozemku je na naklady distributora. a samozrejme ne vzdy jde pripojit, jelikoz rezervovany vykon v dane oblasti je vycerpan.
voda: opet stejne jako u el. nejdriv zjistit, zda je vody dost i ochota k pripojeni noveho odberneho mista. pak zalezi na tom kdo vlastni a spravuje rad, jestli mesto, obec nebo soukroma firma. jsou mista, kde vas obec pripoji na hranici pozemku vicemene zdarma, jen zaplatite sachtu. jinde vam spocitaj spoluucast nebo budete platit vse. jeste poznamenam, za v soucasnosti plati, ze vodovodni pripojeni od hlavniho radu, ktery je treba v prostredku ulice, je cele v majetku majitele nemovitosti, pokud neni stanoveni jinak, tzn. ze i naklady na rekonstrukci a pripadne havarie jdou financne za tim majitelem.
kanalizace: bude to podobne jako s vodou.
obecne na vse je dnes vyzadovan projekt a presny zakres do katastralni mapy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]