Nejste přihlášen/a.
A ano na případné otázky anténa je nová snad metr dlouhá italská kvalita a je správně vyladěna.
Vylepší to když bude na komíně?
2x
Na vzdálenost 35km musí stačit anténa pod střechou. Tedy pokud není plechová. Uveďte typ nebo dejte fotku antény.
111 měl jsem anténu pod betonovými stř. taškami, vysílač Buková hora na přímý pohled ve vzdálenosti 20 km a signál kolísal(příjem i dle počasí). Na střechu majitel nechtěl nic "nelegálně" umisťovat, jen práci antenářů a platby za elektriku ze spol. prostor na antenní příslušenství, tak jsem ji dal vedle okna na protilehlou stranu domu a chytal signál odrazem. Udělali to tak skoro všichni najemníci. Horší bylo, když projížděly kamiony, obraz občas na nějakém kanálu kostičkoval, ale přibyly programy i ze Žižkovského vysílače z Prahy. Chci tím napsat, že pod střechou nejen z plechu dochází k obrovskému útlumu signálu. Známí taktéž, anténa se zesilovačem pod "betonovou" střechou, zákaz umisťování dalších věcí na novou střechu a nikomu se nechtělo také platit za společnou anténu. Koupili směrovou anténu, vyzkoušeli jsme ji na okně bez zesilovače a už je přidělaná vedle okna a mají o další programy víc
2x
2. signál může zlepšit i pootočení lehce vedle mimo největší sílu, třeba se tím potlačí rušení z podobného směru
3. třeba je chyba ve svodu dolů domem/zásuvce, ne v anténě.
4. digitální signál je potvora a jednofrekvenční síť zlobí více na některých přijímačích (Samsung např.), a v některých místech je to takřka neřešitelné
parabola.cz/...
1x
Dávat si nějakou vysokou anténu na dům bez hromosvodu? To bych neměl dobrý pocit. Především si zjistěte, jak by v takovém případě pojišťovna řešila případný požár od blesku. Chtělo by to změřit signál a najít jiné vhodné místo.
0x
0x
Já jsem začal tím, že jsem oslovil firmy, kteří se tím zabývají. Přišli technici, změřili na půdě signál, nabídli řešení a já si vybral. Anténa zůstala na půdě.
Ale pamatuji, kdy se na komíny dávaly antény často.
Pane Milan! Jak to čtu,tak jsem s toho trochu zmatený.Přišla parta techniků,změřila signál a anténa zůstala na místě.Co jste s tím chtěl říci? To že změřilí signál, se zlepšil příjem? Prosím o vysvětlení!
hakloudm
přišli, měřením zjistili, že signál je lepší v jiném místě, protože...(si již nepamatuji zdůvodnění).
Vybral jsem cenovou nabídku pro mne vhodnou. Až do odstěhování jsem neměl problém s příjmem signálu. Takže anténa zůstala pod střechou, ale dali jinou.
(jednalo se o více bytů na jednu anténu).
Na současném bydlení jsem si to dělal sám, samozřejmě mám již desítky let anténu na komínu. Satelit jsem sundal z komínu. Pojišťovna to určitě nebude řešit.,
Na domku pro synka se to bude dělat časem, ale již dnes pomalu řeším co a jak. Dokonce i zde na poradně jsou odborníci.
0x
Anténa nemusí být nutně na střeše, pokud je signál kvalitní, od toho je měření. A pojišťovna myslím řeší, pokud dům nemá hromosvod a požár vznikne úderem blesku. Tuším, že některé pojišťovny ani dům nepojistí, pokud nemá hromosvod.
"myslím řeší, pokud dům nemá hromosvod a požár vznikne úderem blesku."
domnívám se, že to tak není...
Víte kolik je domů bez hromosvodů a jsou pojištěné?
Milane ano, souhlas . Víte o někom komu bouchlo do baráku a pojišťovna plnila? (V plné míře, ne ,že by vám dala 5%).
Nejde ani tak o přímý úder blesku, jako o přepětí v atmosféře,při postupujících frontách- a že je dneska elektronika, která je mj. na tato přepětí citlivá a osazována i v pračkách apod. obyčejných spotřebičích je fakt.
Kolik domů má již nainstalované přepěťové ochrany na vstupu? Mizivé množství..
Přesně tak, pojišťovny vyplatí zlomek ceny poškozených věcí, když člověk chodí po opravách, spoustu se od lidí dozví. Opravovali jsme "elektro" na domě seniorů, který měl hromosvod a stál vedle dvakrát tak vyššího kostela. Blesk s sebou vzal anténu, antenní rozvaděč, přepěťovku v hlavním rozvaděči a klimatizaci(venkovní výměník/kondenzátor) na domě.
0x
Měl jsem velký stožár s dlouhou anténu na podobném komínu. Musel jsem stožár s anténou oddělat. Vibrace antény narušovali komín a komín se začal rozpadat.
Ano stejná zkušenost a nikoliv jediná moje. Pokud instalujete držáky antény do komína, mezi spáry a pod. působí to jako sbíječka. Vibrace antény se přes různé držáky přenáší do stavby komína a naruší jej. Není otázka jestli, ale kdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.