Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalové čerpadlo

Od: xham

Ahoj, koupil jsem si nové kalové čerpadlo do ibc a stříká voda zřejmě z odvzdušňovacího ventilu. Kalovek jsem měl několik a tohle vidím poprvé. Co s tím může být? Hadici 32mm mám napojenou sponou jako vždy. Kalovka je nová a asi nějaký problém se vzduchem? Kalovka do vody pokládám šikmo a čekám až se závodní, několikrát jsem ji vyndal a znovu dál do vody a dělá to pořád.

guede.cz/...

Kalové čerpadlo
Kalové čerpadlo #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Odvzdušňovací ventil u kalového čerpadla tohoto typu? Opravdu? Vidím to na netěsnost na vývodu čerpadla; ponořením čerpadla tak do poloviny výšky a po zvednutím plováku sledujte "místo problému" za chodu čerpadla
007cz
17.04.26 14:22

hodnocení

0x

Nové čerpadlo má určitě i návod k obsluze a zapojení. Tam by mohlo být napsané, k čemu má sloužit ten hodní vývod.

Taky by bylo dobré vědět, jestli jsi to čerpadlo nějak montoval nebo už bylo sestavené a tys ho pouze vybalil, připojil hadici a zapnul.

Pokud jsi do čerpadla nezasahoval, tak asi zase čerpadlo zabalit a odvézt je k prodejci na reklamaci.

Napadá mne, že je to průtok vody pro chlazení motoru, ale to by snad osadily nějakým kolenem, aby to nestříkalo přímo nahoru. Ale zase kalovky jsou ponořené ve vodě a že by potřebovaly ještě přídavné chlazení, to je neobvyklé.

Čerpadlo určitě nemusíš spouštět ze šikma. Čerpadlo se zavodní tím, že je ponoříš pod hladinu. A pokud by tam někde zůstal vzduch, tak se při rozpohybování vody ten vzduch "vyplaví". A i tohle musí být nějak popsané v návodu.

111®
hodnocení

0x

To vypadá na zalomenou hadici výtlaku

007cz
hodnocení

0x
Ten odvzdušnovák z nějakého důvodu netěsní, může být nečistota, zkusit lehce profouknout, nebo je vadný. Po odfouknutí vzduchu musí zavřít.

ttt
hodnocení

0x

tak zkusit cerpadlo bez hadice, aby udelalo vodotrysk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]