Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit poklop kvalitního grilu

Od: ivson
Dobrý den, zakoupil jsem plynový gril webber a použil na něj krátkodobě plachtu z Číny určenou pro grily, než mi dojde originální. A teď se podívejte co udělá plachta ve spojitosti s vlhkem na kvalitním víku. Víko je smalt porcelán. Ničím to nejde vyčistit.
Čím vyčistit poklop kvalitního grilu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

0x
A neni na tom deklu nahodou jeste ochranna folie?

ivson
hodnocení

Není tam fólie. Původní barva je ta světlejší a tmavá je vada. Koupil jsem originální čistič Weber na tyto porcelánem smaltované povrchy a nepomohlo to. Vůbec nerozumím tomu jak dokáže voda v kombinaci s textilií toto vytvořit.

hodnocení

0x

Obdobně jsem dopadl s plachtou z PVC na autolaku. Voda + teplo + slunce a po 14 dnech se objevily mapy, nakonec odskákal z metalízy vrchní bezbarvý lak. Je ta plachta pogumovaná? Asi jo, jinak by fungovala max. proti prachu a slunci.

ivson
hodnocení

Plachta není pogumovaná, a vodu propustila, Čína no. A to tam byla jen 3 dny.

0rion
hodnocení

0x

Rozpouštědla jste předpokládám zkoušel, tak bych teď zkusil nějakou chemii, začal bych louhem. Pokud to nezabere, tak jedině zkusit nějaké šetrné abrazivo. Každopádně čínskou plachtu nevyhazujte, když nic nezabere, tak to znovu přikryjte, vytlačte vzduch, ať plachta dobře přilne. Mělo by se to více sjednotit.

ivson
hodnocení

Nezkoušel, pouze jarovou vodu a ten čistič těchto povrchů. Mám obavy z chemie. Ale asi mi nic jiného nezbývá.
0rion

Glazura na keramice/porcelánu bývá dost odolná, rozpouštědla s ní nic neudělají. Další pokusy s chemií už je samozřejmě potřeba dělat opatrněji, tedy vždy udělat nejdříve test na nějakém skrytém místě.

oliva
hodnocení

0x

Dobrym a prirodnim cisticem je soda. Zkusila bych nekde na kraji roztok sody + octa. Na pripalene hrnce to pomaha, ale na tenhle povrch nevim? S tim nemam zkusenost.
Za zkousku nic nedate.

0rion

Míchat dohromady sodu s octem je nesmysl, protože směs vypění a vznikne octan sodný, který nemá žádné čistící schopnosti. Ale furt tenhle nesmysl někdo radí. Je potřeba použít buď ocet, nebo sodu, dohromady opravdu ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]