Nejste přihlášen/a.
Při odšroubovávání se mi ukroutila hlavička asi 2mm mosazného šroubku.
Dá se to (v Praze) nějak jednoduše vyřešit?
Je to v objímce historické památeční lampičky, kterou bych rád zachoval funkční, chytá se tím drát do dutinky s packou pro kontakt na konci.

1x
Šroubek má "přez závit" asi 2.3mm, dutinka má 5mm, šroubek vůbec nevyčnívá, spíš je lehce zahloubený.
Nejlepší by bylo odvrtat levostraným vrtákem 2mm, ale ten nemám a nevím kde sehnat.
Nebo to odvézt k někomu, kdo takový má a nechat to odvrtat. (Lidi mají občas doma neuvěřitelné vybavení.)
Nebo koupit novou dutinku, ale netuším kde (a taky to asi není rozšířený náhradní díl).
0x
Prípadne keramické objímky sa stále vyrábajú. Snáď nájdete aj veľmi podobnú, ak nie zhodnú.
0x
Jak radí předemnou, tak drátky bych ponechal, ale dutinku třeba ohřát.
0x
Zdravím.
Možnosti:
1. Odvrtat vodič i se šroubkem - stojanová vrtačka.Následně podle způsobené škody odvrtat zbytek šroubku( mohl by se vrtáním vyšroubovat) a dát nový M2,5 nebo 3/32" Whitwort( najdou se u notebooků)Nebo převrtat vrtákem 2,5 mm a nový závit M32.
2. Nechat koukat kousek vodiče, spájet celé dohromaty a připájet nový vodič.(Tedy pokud je to možné)
3. Poslat ke mě do Pardubic a já ti to opravím ![]()
Podle mě, hodinářská práce.
Když po vláskách vyškube postupně tu měděnou licnu kombinačkama ven a vezme vrtáček 0,8 nebo 1mm a začne na střed mosazného zbytku vrtat, tak už jen těma vůlema a vibracema se mu začne protáčet jak nic.
Tam to nebude zareznutý nebo stržený. Tam to bude jen hodně utažený, až upadla hlavička a vyškubáním licny pnutí uvolní.
A novej mosaznej sežene na prumex.cz ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.