Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení lednice bez zásuvky

Od: anet
Dobrý den, potřebovala bych poradit s elektro v kuchyni
Mám malou kuchyň, kde mám jen jeden přívod pro troubu (trouba je zapojená natvrdo ve zdi).
Pro lednici už tam nemám samostatnou zásuvku.
Kamarád Elektrikář mi navrhuje vzít to z toho sporákového okruhu a vyřešit to prodlužovačkou za linkou.
Je tohle bezpečné řešení pro dlouhodobé používání (lednice běží nonstop)?
Případně jak byste to řešili vy v téhle situaci?
Díky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

1x

Pokud se to udělá správně, neměl by to být problém. V některých instalacích se na sporákový okruh dávala zásuvka na kuchyňské lince.

Určitě to bude potřeba vyvést ještě před sporákovým vypínačem (ne z toho cancouru ke sporáku), aby vypnutí kamen nevyplo i ledničku, ale jinak to je v souladu s předpisy.

Akorát bych tu zásuvku radši udělal tak, aby tam nemusela být prodlužka.

anet
hodnocení

Super, děkuji moc za info. Řeknu mu tedy raději o zástrčku, než prodlužovák.

riva
hodnocení

1x

A to tam nemáte jinou zásuvku, do které dáte rozdvojku nebo prodlužovačku?

anet
hodnocení

Je tam ještě jedna dvouzasuvka, nicméně na opačné straně kuchyně, kde je zároveň i pracovní plocha. Ta kuchyň je strašně malička, klasická paneláková 1+1 s tím, že kuchyň je opravdu mini a abych tam měla i lednici, tak to už nijak moc vymyslet nejde.

hodnocení

0x

Řešte to s tím kámošem elektrikářem, ať Vám udělá zásuvku, ale bez prodlužky. To určitě zvládne.

km
souhlasim. at to vyvede tak blizko lednice, aby nebylo treba prodluzovacky. nemusi to byt pod omitkou, pokud se to udela spravne (v liste). a za me at klidne udela jednu zasuvku navic.
anet
hodnocení

Super, děkuju moc za info.

hodnocení

0x

Mám malou kuchyň, kde mám jen jeden přívod pro troubu (trouba je zapojená natvrdo ve zdi).

Kamarád Elektrikář mi navrhuje vzít to z toho sporákového okruhu ...

Takže sporák je jednofázový na zásuvku? Zásuvka pod nebo nad linkou? Nemáte v kuchyni opravdu víc zásuvek?

Dal bych dvouzásuvku (na svislo s pootočenými kontakty nebo dvourámeček - dvě zásuvky vedle sebe ) ... to není problém.

km
ne, pise ze sporak neni na zasuvku

Jasně píše "trouba je zapojená natvrdo ve zdi" ... ne "sporák"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]