Nejste přihlášen/a.
0x
No demontovat ho přesto celý a v klidu na stole ho rozebrat a vyčistit. Pokud je problém se zavřením vody (zatuhlý ventil), tak si připravit zátku - protikus a tou dočasně ucpat hadici.
Nebo se modlit a plovákový ventil střídavě otvírat a zavírat a doufat, že se nečistota vyplaví.
Třeba máte na začátku nebo konci té opletené hadičky sítko a to bez rozebrání nevyčistíte.
0x
Odmontovat, vyčistit sítko, případně trysku prošťouchnout štětinou ze smetáku. Všechny díly je vhodné vyčistit teplým octem od vodního kamene. Smontovat a hotovo.
A co bys jako chtěl radit? Rozebrat, vyčistit, složit. Octem umeješ případnej vodní kámen...
Jestli nezvládneš tak primitivní věc, tak volej instalatéra (koupit nový napouštění a jen přehodit bys totiž taky nezvládl)
Už mám druhý kus, ten starý zase neuzavíral, tak jsem koupil nový. Třetí už nechci kupovat a když, tak jiný typ.
Já snad měnil v životě jediný ventil, prasklý. Všechny ostatní stačilo vyčistit, nebo tam byla výrobní vada (otřep), nikdy opotřebení, maximálně těsnění u cca 50 let starýho kusu, takže šlo opravit.
To je jako vyhazovat jednou ušpiněny oblečení místo praní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.