Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit plovákový ventil

Od: aloisb®

Při vměně vodoměru asi vnikla nebo se uvilnila nějaká nečistotta a došlo k přicpání plovákového ventili ve splachovací nádržce WC. Prosím o radu, jak ho vyčistit, aniž by se celý demontoval. Foto v příloze.

Jak vyčistit plovákový ventil

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

0x

No demontovat ho přesto celý a v klidu na stole ho rozebrat a vyčistit. Pokud je problém se zavřením vody (zatuhlý ventil), tak si připravit zátku - protikus a tou dočasně ucpat hadici.

Nebo se modlit a plovákový ventil střídavě otvírat a zavírat a doufat, že se nečistota vyplaví.

Třeba máte na začátku nebo konci té opletené hadičky sítko a to bez rozebrání nevyčistíte.

hodnocení

Proto jsem ten ventil vyfotil, neboť ho neumím rozebrat. Mám ho na stole, plovák jsem odpojil, ale ten jehlový mechanizmus nevím jak rozebrat.Takovou radu potřebuji.Žádné sítko jsem nenašel.

veselvelikonoce
hodnocení

0x

Na přívodu je sítko, to může být ucpané. Bez odpojení to nevyčistíte.

hodnocení

Žádné sítko jsem nenašel. Je zřejmě ucpaná ty tryska. Nevím, jak se na ní dostat.

Celý odmontovaný ventil ponořit do roztoku kyseliny citronové.

hodnocení

0x

Odmontovat, vyčistit sítko, případně trysku prošťouchnout štětinou ze smetáku. Všechny díly je vhodné vyčistit teplým octem od vodního kamene. Smontovat a hotovo.

hodnocení

To je rada k nezaplacení.*zed*

asd1

A co bys jako chtěl radit? Rozebrat, vyčistit, složit. Octem umeješ případnej vodní kámen...

Jestli nezvládneš tak primitivní věc, tak volej instalatéra (koupit nový napouštění a jen přehodit bys totiž taky nezvládl)

hodnocení

Už mám druhý kus, ten starý zase neuzavíral, tak jsem koupil nový. Třetí už nechci kupovat a když, tak jiný typ.

asd1

Nezavírá = špatně seřízený, nečistota v sedle nebo mechanicky poškozené těsnicí plochy, příp. prasklina..

ja
hodnocení

0x
Neznám tento typ, tryska bude zřejmě pod tou modrou matičkou. Bývají i uzavírací ventily - roháčky, které mají sítko, pak stačí vyčistit sítko u roháčku.
riva

To modré by mohla být krytka. Vypadá to na napouštěcí ventil Falcon Jihlava.

hodnocení

0x

Z vlastnej skúsennosti,sa ventil na wc nečistí,ale kupuje nový.

I když se třeba jedná o problém po vypnutí vody, nebo novostavbu, kde někdo jen párkrát spláchnul a do ventilu připlaval bordel z trubek?
Já snad měnil v životě jediný ventil, prasklý. Všechny ostatní stačilo vyčistit, nebo tam byla výrobní vada (otřep), nikdy opotřebení, maximálně těsnění u cca 50 let starýho kusu, takže šlo opravit.
To je jako vyhazovat jednou ušpiněny oblečení místo praní:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]