Nejste přihlášen/a.
Mějme něco jako balkón co nemá podlahu ani dlažbu ale jen rošt jestli si dovedete představit takový jako třeba na drbání bot , Rastr třeba 1,6 cm
Na to mě napadlo hodit nějaký prkna Bez odkladně dřevěnýho roštu protože už tam jeden rošt je - FeZn ![]()
No, ale nějak bych musel vyřešit distanci mezi jednotlivými prkénky které by stačily klidně 2 cm, nechce se mi dávat nějaké krajinky z pily, Jenže terasová prkna stojí nesmysl
action.com/... dlažba bohužel nepasuje, protože to má distanční kolíčky které dílem zapadnou do toho roštu a ne, navíc to uvádí pouze 110 kg nosnost
0x
action.com/...
Aha, teď vidím, že ji odmítáte. A nejde zespodu srovnat?
doplněno 05.04.26 20:02: Ať už dřevoplastové, nebo dřevěné prkno se vám po čase začne kroutit, pokud není přišroubované, nebo jinak připevněné. Jen ty dlaždice mohou volně ležet. Možná zkusit jiného výrobce. Také můžete položit těžké pryžové desky/dlaždice/rohože, jaké se dávají na dětská hřiště, nebo kolem bazénů. Ale stojí trochu víc.
V akci ji měli minulý týden za 149,- takže m2 vyjde na cca 380,- na beton dobrý ale ne na můj účel a je to fakt chatrný...
ty plastový nebo gumový dlaždice mám na zahradě proti klouzání - Tady by mě vadilo že neodtéká voda a nejspíš by se to začalo po čase drolit, ten rošt prostě je drbací - A taky by se neroznesla hmotnost v délce těch prken, přeci jenom chodit tom roštu je takový divný pocit takže ideálně když se roznese zátěž přes prkna
0x
Já nerozumím tvojí otázce a formulacím.
Mějme ... . Tak máš ten balkon nebo si pouze vymýšlíš?
Tak na ten ocelový rošt polož slzičkový plech o tloušťce, jakou si vybereš. Plech musíš ukotvit na rošt, ale na to stací šrouby v rozích. Ale i ten plech bude stát peníze.
Terasová prkna ať už ze dřeva nebo z dřevoplastu stojí taky peníze. ale můžeš je položit a přitáhnout na ten stávající rošt.
Slzičkový plech nevím jak bych tam dostal, asi jeřábem jedině
navíc by to bylo dost hlučný a studený a pokud by nebyl tak by to rychle skoroDovalo
Jak na uchycení prken?
viděl jsem takový šrouby který mají do sádrokartonstropu takovou Kotvu co se roztáhne pi vsunutí a drží, přesně tohle bych potřeboval Do těch prken protože jinak nevím jak by se to dalo uchytit
asi by se to dalo uchytit jenom na dvou koncích nebo ještě veprostřed (takže 3 kotvy na prkno), rozpo je necelých 5 m
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.