Nejste přihlášen/a.
a.aliexpress.com/...
doplněno 05.04.26 16:01: Jde mi především o obvodový test mým tělem, tj. palec na zadní část zkoušečky a hrot na své tělo...
1x
Normalne tenhle princip mereni bezpecny je. Ale tezko radit kupovat takove veci na interneru u cinana bez zaruky. To bych nikomu nedoporucoval.
Zkoušečka by měla být dvouvodičová, napětí se zjišťuje mezi dvěma body.
google.com/...
Ve funkčním stavu je proud, který prochází tělem, bezpečný. Jak ale píšou ostatní, u této zkoušečky není zaručená spolehlivost, což je u zkoušečky nejdůležitější. Dotyk síťového napětí sice nikoho nezabije, může ale leknutím ztratit rovnováhu a spadnout ze štaflí nebo se cuknutím odřít o něco ostrého v rozváděči. Koupit si to můžete, ale před zkoušením v síti raději vždy předem ověřte funkčnost. .
0x
Tyto zkoušečky bývají často součást sady šroubováků, ale v rukách neelektricky vzdělaných může dávat zavádějící výsledky.
Nabastlili tam baterku a LED diodu. Zeleně svítí na nuláku, červeně na fázi - předpokládám nějaký sofistikovanější obvod / komparátor.
Nutno vyzkoušet.
I tahle se 3 knoflíkovými baterkami se dělá desítky let, svítí to i když se nedotýká hrotem obvodu, stačí přiblížit k vypínací nebo i hrotem to bere...
Záleží co chce měřit.
i klasická vadaska se uzemňuje tělem, tam jde proud jednotek mA
Některé přístroje mají zkoušku proudového chrániče a tam pak jde zkrat na PE asi 25 mA (vyfásnou stačí fáze proti PE - jakoby změřit napětí)
0x
Nechápu co myslíš obvodovým testem?
Spojitost okruhu, tak na to mám speciální zkoušečku na 9V, podobnou jako mají telefoňáci. To rozpoznat i nějaké napětí na obvodu a podle napětí vydává určitou frekvenci akusticky, ještě to má takovou svítilnu a přezku, byl to český výrobek a koupil jsem si to když jsem dělal rekonstrukce a potřeboval jsem zjistit co kam od rozváděče vede ![]()
musel jsem si k tomu dokoupit desetimetrový kabel, protože zkouška ma a hrot
asi to půjde někde dohledat, Ale baterku tam mám pořád původní
jinak buďto ta tvá odkázána nebo i obyčejná za 9,- s doutnavkou - Pořádně tam stejně nezjistíš napětí tam jde ono to může svítit klidně i na nulák! Záleží co přesně chceš měřit, kde a proč - Ale uzemnění vlastním tělem je naprosto normální a bezpečné, pokud je přístroj bezpečný (Kdyby ti to někdo promoval natvrdo no tak by to asi moc bezpečný nebylo
)
0x
0x
Ty seš genZ? A nehroutím se z toho že jezdí diesely po ulici? To je asi tak 100 000 000 000 krát škodlivější než to co popisuješ to co popisuješ nemá měřitelný efekt pro tělo
) Vždyť nic necítíš, narozdíl od 9 voltové baterie když si daš na jazyk
)
A víš kolik neutrin proletí tvým tělem a udělá v tobě díru za tvůj život? Počkej až začneš řešit tohle, tak si půjdeš pro změnu medikace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.