Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rolety na plastová okna

Od: knedlicka* odpovědí: 9 změna:
Ahojky,
mam takový problém, doma máme plastová okna a chtěla bych mít přidělané na nich bambusové rolety, ale nevím jak je mám přidělat, v původních oknech jsem je měla přišroubované na skobách přímo v okně, ale nechci vrtat do nových oken *zed*, neznáte nějaký způsob?
zkoušela jsem je i přidělat na takové ty přísavky, ale rolety jsou moc těžké a po týdnu padají :(

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Není dostatečně popsána váha a konstrukce oněch rolet. Pokud jsou okna v záruce, není radno do nich jakkoliv mechanicky zasahovat. Lze však s úspěchem použít samolepící suchý zip nebo oboustranná lepící páska. Obojí je v případě nutnosti beze zbytku odstranitelné.
knedlicka*
hodnocení

Suchý zip mě taky napadl, ale jak ho přilepit na to okno? Ta oboustranná lepící páska je dobrý nápad *palec* děkuji
Samolepící suchý zip je dnes běžně k dostání... a na plastech drží opravdu velmi dobře.
lojza*
Jak to dopadlo s tou oboustranou lepící páskou? Rád bych ji použil na žaluzie, ale chtěl bych vědět jakou má kdo skušenost.
knedlicka*
hodnocení

Oboustranou lepící pásku jsem nezkoušela, ale koupila jsem si samolepící suchý zip. Ta část, jak se lepí na okno drží výborně, ale na té roletě se to odlepuje ( je ze dřeva ) tak ji budu muset přilepit asi sekundovým lepidlem. U té oboustrané pásky, by to podle mého názoru dopadlo stejně.
Pro upevnění k dřevěné liště použijte sponkovačku nebo termolepidlo...

slonbonjohn*
hodnocení

0x
Oboustranná lepící páska je v poho v zimě, jakmile začne plast ohřívat letní slunko, žaluzky jdou dolů a začíná každodenní aplikace nové pásky až do doby, než se nakonec přišroubují. S nalepovacím sucháčem to pravděpodobně dopadne stejně.Je to moje trpká zkušenost. Pozor - vrtat se smí jen do těch úzkých lišt u skla. Malá dirka, samořezka šroub a drží to.
lojza*
V obchodě mi ale řekli že ty pásky by to měli vydržet.Nemá se to prej lepit po celé délce toho rámečku žaluzky ale po čtverečkách.Měli tam dokonce pásku která udrží až 20kilo zátěže.(Lepí se s tím zrcadla).
knedlicka*
hodnocení

A proč se to nemá lepit po celé délce? a můžu se zeptat kde se to prodává?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]